UEFA: az orosz futballszövetség nem hagyja el a szervezetet

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.20. 14:53
Az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFS) szerdán úgy döntött, nem hagyja el az európai szövetséget (UEFA) és nem csatlakozik az ázsiai konföderációhoz.

A kérdésről szerdán délelőtt tartott szavazást az RFS.

„Úgy határoztunk, nem megyünk Európából Ázsiába. Valamennyi tagunk támogatta ezt a döntést” – nyilatkozta Ahmed Adamirov, az RFS alelnöke a TASZSZ orosz hírügynökségnek.

Az orosz labdarúgók maradnak az UEFA égisze alatt (Fotó: Getty Images)
Az orosz labdarúgók maradnak az UEFA égisze alatt (Fotó: Getty Images)

 

Mindehhez Mihail Gurcskovics, a szövetség végrehajtó bizottságának tagja annyit tett hozzá, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) nem adott garanciát arra, hogy elfogadja majd a kontinensváltást.

Az orosz futballcsapatokat 2022 februárjában, négy nappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának kezdetét követően zárta ki minden sorozatából az UEFA és a nemzetközi szövetség, így az orosz klubok a mostani idényben sem indulhattak el a nemzetközi kupákban, a válogatott pedig nem vehetett részt a jövő évi németországi Európa-bajnokság selejtezőiben.

A szigorú döntést szeptember végén némileg enyhítette az UEFA azzal, hogy engedélyezte az orosz korosztályos válogatottak visszatérését a 17 éven aluliaknak kiírt tornákra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik