Brazília: először esett ki Pelé és Neymar volt klubja; bajnok a Palmeiras

K. R. ZS.K. R. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.12.07. 10:37
null
Túl sok okuk nem volt az örömre a Santos drukkereinek (Fotó: Imago Images)
Messias gólja sem hozta el a megváltást a Santosnak, a csapat a másodosztályban folytatja. Pelé és Neymar egykori klubja, a Santos FC 111 éves története során először esett ki a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból, miután csütörtök hajnalban hazai pályán 2–1-re kikapott a Fortalezától.

Bár a Fortaleza a 39. percben megszerezte a vezetést, Messias egyenlítő gólja még adott egy újabb reményt a megváltásra. A hosszabbítás hatodik percében azonban a vendégek csatára, Juan Martín Lucero végleg megpecsételte a hazai csapat sorsát.

A felháborodott Santos-drukkerek a pályára rohanva megpróbálták elkapni a játékosokat, akik még időben az öltözőbe menekültek. A dühös tömeg ezt követően az utcára vonult és autókat gyújtott fel.

 


 

 


 

A Santost a Bahia és a Vasco da Gama is megmenthette volna a kieséstől, de ez a két együttes győzelemmel zárta az utolsó fordulót, ezzel megelőzve Pelé és Neymar egykori klubját a tabellán. Neymar idén áprilisban még arról beszélt, hogy egyszer mindenképp vissza szeretne térni régi csapatába. Kérdés, hogy a másodosztályban is szívesen játszana-e.

Az idei brazil országos bajnok a Palmeiras lett, míg nagy riválisa, a sokáig a tabella élén álló Botafogo a hajrára összeomolva csupán az ötödik helyen végzett. John Textor, a fekete-fehér riói klub tulajdonosa nem nyugodott bele az eredménybe és továbbra is bundázással vádolja a játékvezetőket.

A második helyre a Fluminense otthonában 3–2-re nyerő Gremio futott be, amely ezzel a három ponttal került előre a negyedik pozícióból a másodikra. A nagyot hajrázó vendégek sikerében kulcsszerepet vállalt a csapatnál utolsó meccsét játszó Luis Suárez, aki két góllal járult hozzá az ezüstérmet érő győzelemhez. A 36 éves uruguayi csatár idén 54 meccsen 29 gólt és 18 gólpasszt jegyzett a Gremióban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik