Besztercebányán is megőrizte veretlenségi sorozatát a DAC

Vágólapra másolva!
2023.12.02. 14:50
null
Ahogy Xisco Munoz is mutatja, a DAC és a Besztercebánya is egy ponttal lett gazdagabb (Fotó: DAC 1904/Fb)
Kedvezőtlen időjárási körülmények között, kevés helyzetet hozó mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott a Dukla Banská Bystrica (Besztercebánya) vendégeként a DAC a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) 16. fordulójában, így a csallóköziek hétmeccsesre növelték veretlenségi sorozatukat.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA, 16. FORDULÓ
DUKLA BANSKÁ BYSTRICA (Besztercebánya)–DUNASZERDAHELYI AC 0–0
Besztercebánya, SNP Stadion, 453 néző. Vezette: Kruzliak
BANSKÁ BYSTRICA: Hruska – Pisoja, Uhrincat (Povazanec 24.), Godal, Willweber, Zahumensky– Richtarech, Hlinka, Luptak (Slebodnik 90+1.) – Rymarenko (Depetris 90.), Polievka. Vezetőedző: Mario Auxt
DAC: Popovics – Alex Pinto, Kasa, Brunetti, Méndez – Kacer (Ramadan 62.), Dimun, Vitális (Herc 62.) – Trusa (Gruszkowski 71.), Gouré (Barisic 29.), Andzouana. Vezetőedző: Xisco Munoz

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem a látványos játékról szólt a Dunaszerdahely besztercebányai vendégjátéka. A kiváló formában lévő, legutóbbi hat meccsén veretlen csallóközi csapatot az elmúlt napok havazása után szakadó eső és így mély talajú pálya fogadta az SNP Stadionban.

Nem is csoda, hogy az első félidőben nem sok gólszerzési lehetőséget láthatott a publikum, pedig a Banská Bystricánál a góllövőlistát kilenc góllal vezető Robert Polievka, és a harmadik helyezett, a hétgólos Martin Rymarenko rohamozott. A hazaiak valamelyest aktívabban is kezdtek, de miután mindkét csapatnak kényszerűen cserélnie kellett, már a DAC támadott többet, a csereként beállt Bartol Barisic pedig a vezető találathoz is közel állt.

A térfélcsere után már egyértelműen a hazaiak támadtak többet, de a dunaszerdahelyi védők mellett a pálya is kifogott rajtuk. A gól nélküli döntetlennel a DAC tovább építheti veretlenségi sorozatát.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: véget ért a mérkőzés. Banska Bystrica–DAC 0–0

90+1. perc: újabb hazai változtatás, Luptak helyett Slebodnik áll be.

90. perc: három perc a hosszabbítás.

90. perc: másodszor cserél a vendéglátó, Rymarenkót Depetris váltotta.

85. perc: az utolsó percekre fordulva már kilencedik szögletét végezhette el a Banska Bystrica, de ez sem volt veszélyes.

84. perc: újabb sárga lap a vendégeknek, ezúttal Dimunt figyelmeztette a játékvezető.

81. perc: a labda a kapuban! De Godál óriási lesről fejelte a hazaiak találatát, melyet értelemszerűen nem adtak meg.

80. perc: a hazaiak távolról vették célba Popovics kapuját, aki nem tudta fogni a labdát, csak szögletre tolni.

78. perc: az elmúlt percekben a mezőnyben zajlott a játék, sok hibával, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben.

74. perc: a csereként beállót Herc kapott sárga lapot a vendégeknél.

73. perc: megint a hazaiak veszélyeztettek, Richtarech lövése viszont nem találta el a kaput.

71. perc: ismét változtat a vendégek szakvezetője, Xisco Munoz, Trusát Gruszkowski váltja.

70. perc: a hivatalos közlés szerint 453 néző van az SNP Stadionban.

66. perc: megpattanó lövés után megint szögletet végezhettek el a hazaiak, a beadást Popovics öklözte ki, a DAC gyorsan eljutott az ellenfél kapujáig a kontrából, de Hruskának nem volt dolga. Aztán megint a Banska Bystrica támadhatott, Polievka löketét pedig Popovicsnak kellett védenie.

64. perc: Polievka végezhetett el szabadrúgást, de ívelése után társai nem tudnak veszélyeztetni.

62. perc: kettőt cserélt a DAC, Vitális helyére Herc, Kacer helyére Ramadan érkezett.

59. perc: ígéretes helyzetben jutnak szabadrúgáshoz a hazaiak, előbb Dimun próbálta megakasztani a Besztercebánya akcióját, majd Kacer már sikerrel, de szabálytalanság árán tette ezt. Povazanec viszont a sorfalba lőtte a szabadrúgást.

54. perc: most a szerencse is a vendégek mellett volt, Polievka lapos kísérlete ment szögletre, nem sokkal elkerülve a kaput.

52. perc: Dimun tálalt Andzouana elé, aki pedig Trusának továbbított volna, de Willweber megelőzi őt, a hazai védő annyira önfeláldozó volt, hogy meg is sérül, ápolásra szorul.

51. perc: Richtarech sárgul be a hazaiaktól. Vitálist akasztotta.

47. perc: a hazaiak próbálkoznak először a térfélcsere után, Povazanec lövését mentik szögletre a dunaszerdahelyiek, a sarokrúgást pedig egy újabb követ, de a második sem veszélyes.

46. perc: folytatódott a mérkőzés!

45. perc: véget ért az első félidő. Banska Bystrica–DAC 0–0

45. perc: Zahumensky beadását öklözte ki Popovics, majd a hazaiak is megkapják első sárga lapos figyelmeztetésüket, Willweber.

43. perc: a kevés helyzetet hozó első félidő végén Vitális vezethette volna kapura a labdát, de lesen volt.

39. perc: Alex Pintónak volt dolga, Polievka elől mentett szögletre.

37. perc: nagy lehetőség a DAC-nál, szöglet után a csereként beálló Barisic lövését a gólvonal előtt szedte össze Hruska.

36. perc: már a hazai kapusnak, Hruskának is van védenivalója, Andzouana és Kacer összjátéka után utóbbi próbálkozott.

35. perc: Trusáé a mérkőzés második sárga lapja.

35. perc: a Banska Bystrica öt, a DAC eddig egy kapura lövéssel próbálkozott, de egyelőre csak Popovicsnak kellett védenie, a csallóköziek mindhárom szöglete veszélytelen volt.

29. perc: Gourét is le kellett cserélni, Barisic váltja (Közben egyébként a Trencsén és Zólyombrézó meccsét félbeszakították).

28. perc: a góllövőlistát vezető Polievka próbálkozott a hazaiaktól, Brunetti kissé meglökte, így nem tudott pontosan fejelni a hazai támadó.

26. perc: most a vendégek egyik játékosa, a korábbi újpesti Gouré szorul ápolásra. Hiába, a pálya talaja és az időjárás nem könnyíti meg a helyzetet.

24. perc: most tudott cserélni a Besztercebánya, Povazanec érkezik Uhrincat helyére.

22. perc: ideiglenesen emberelőnybe került a DAC, a hazaiaktól Uhrincat húzódott meg, nem tudja folytatni, de még nem érkezett a helyére társ.

21. perc: a félidő derekán osztja ki a mérkőzés első sárga lapját Ivan Kruzliak játékvezető, Vitális Milán kapta.

15. perc: Trusa révén vezetett gyors támadást a DAC, átadásával Andzouanát kereste, de utóbbi a védőbe lőtt.

12. perc: nincsenek sokan a besztercebányai stadionban, körülbelül 80 dunaszerdahelyi kísérte el a csapatot, így van nagyjából 150 néző. Az eső továbbra is esik, a pályán helyenként tócsák alakultak ki.

10. perc: a hazaiaktól Willweber próbálkozott, de veszélytelen volt a lövése.

8. perc: Gouré beadását várta középen a DAC csapatkapitánya, Andzouana, de nem tudott fejelni, megelőzte a hazaiak védője.

5. perc: az első percekben a hazaiak birtokolták többet a labdát, egy kapura lövéssel is próbálkoztak, de Alekszandar Popovics résen volt Hlinka távoli kísérleténél.

4. perc: a hazaiak kezdőjében ott van a legutóbbi fordulóban piros lapot kapó, a bajnokságban hét gólnál járó Martin Rymarenko, akinek kiállítását annulálta a szövetség.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés! A DAC sárga szerelésben játszik.

A mérkőzés 15 órakor kezdődik!

Az előző napokban Besztercebányán jelentős mennyiségű hó esett, most az eső esik, így mély talajú pályán csapnak össze a felek.

ELŐZMÉNYEK



Csak Bernd Storcknak, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányának volt jobb bemutatkozása a DAC vezetőedzőjeként, mint az Adrián Gulát váltó Xisco Munoznak. A csallóköziek élére november közepén kinevezett spanyol szakember a Zlaté Moravce (Aranyosmarót) elleni 3–0-s hazai sikerrel mutatkozott be, míg a napokban Sepsiszentgyörgyön munkát vállaló német 2020 júniusában 5–0-s győzelemmel debütált.

A DAC egyébként jó formában van, legutóbbi hat meccsén öt sikert és egy döntetlent ért el (három győzelem és egy döntetlen a bajnokságban, két siker a Szlovák Kupában), ezzel pedig jelenleg negyedik helyen áll a Niké Ligában, de csak két ponttal előzi meg aktuális ellenfelét, a Banska Bystricát.

Nemrég a besztercebányaiak is edzőváltáson estek át, az előző idény újoncánál viszont Michal Scasny saját kérésére távozott, mert Cipruson kapott munkalehetőséget, helyét pedig segítője, Mario Auxt vette át.

A csapat eléggé kiegyensúlyozatlan formát mutat, hiszen hazai pályán két-két győzelem és döntetlen, illetve három döntetlen a mérlege, legutóbbi öt bajnokijából viszont hármat nyert meg egy-egy döntetlen és vereség mellett.

„A felkészülés során főleg arra helyeztük a hangsúlyt, hogy mindegyikünk a lehető legjobban megértse, mit kér tőlünk az új vezetőedző. Úgy gondolom, már elég ideje vagyunk együtt ahhoz, a játékosok és az edzők megismerjék egymást és az összeszokottságunk is szintet lépett” – mondta a DAC támadója, Matej Trusa a klub honlapjának.

„Harcos, kemény összecsapásra számítok egy jó erőkből álló együttes ellen. A két gárda első találkozója nem az elképzeléseink szerint alakult, ezért van miért visszavágnunk nekik. Bízom benne, hogy a megfelelő teljesítményünkkel és az edzőktől kapott utasítások betartásával elhozzuk a három pontot” – tette hozzá Trusa.

A Banska Bystrica a negyedik legtöbb, 30 gólt lőtte ebben az idényben, köszönhetően a góllövőlistát kilenc találattal vezető Robert Polievkának (aki emellett hat gólpasszt is kiosztott) és a hétszer eredményes Martin Rymarenkónak, ugyanakkor sok gólt is kapnak, melyet mutat, hogy 53 gól volt eddigi 15 meccsükön, ennél több pedig csak a Podbrezová (Zólyombrézó) találkozóin volt (56).

Ez lesz a két csapat 52. egymás elleni mérkőzése, a DAC 21-et (ebből négyet az előző évadban), a Besztercebánya 18-at nyert meg 12 döntetlen mellett, a Banska Bystrica pályaválasztásával 13-szor nyert a DAC, öt hazai siker és hat pontosztozkodás mellett.

KÖSZÖNTJÜK OLVASÓINKAT A BANSKA BYSTRICA–DUNASZERDAHELYI AC SZLOVÁK ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik