Görögország: lehet, hogy folytatják a félbeszakadt rangadót

Vágólapra másolva!
2023.10.23. 18:44
null
Juankar a földön, érkezik Gogosz doktor (Fotó: sport24.gr)
Mint arról beszámoltunk, vasárnap este 1–1-es állásnál félbeszakadt a görög labdarúgó-bajnokság rangadója, az Olympiakosz–Panathinaikosz találkozó, miután a 49. percben egy, a nézőtérről bedobott petárda a Panathinaikosz melegítő cserejátékosa, Juankar mellett robbant fel. Végül több mint két óra várakozás után dőlt el, hogy nem folytatják a mérkőzést. Az ugyan még nem derült ki, hogy mi lesz a három pont sorsa, az viszont igen, milyen lehetséges forgatókönyvek fordulhatnak elő.

Az „örök ellenségek derbijén” az első félidőben a betegség miatt Kleinheisler Lászlót nem nevező Panathinaikosz szerzett vezetést. A szünet után nem sokkal az Olympiakosz egyenlített, ami után a találkozó 49. percében a nézőtérről bedobott petárda a vendégek melegítő cseréi mellett robbant fel, s a 33 éves védő, Juankar a detonáció után ájultan rogyott a földre, s miután magához tért, egy golfautóval vitték le a pályáról.

A történtek után a Panathinaikosz játékosai az öltözőbe vonultak, Juankart pedig nagyjából egy órával később további vizsgálatok elvégzésére kórházba szállították, mert szédülésre panaszkodott, és nem hallott.

Végül két órával a meccs félbeszakadása után vált hivatalossá, hogy a találkozó nem folytatódik, s a sport24.gr kiderítette, miért is kellett ennyit várni erre, s annak is utánajárt, mi lehet a találkozó sorsa a továbbiakban.

Könnyen lehet, hogy a mérkőzés egy későbbi időpontban a 49. perctől folytatódik majd, amihez az kell, hogy bebizonyosodjon: egyik csapatot sem lehet felelőssé tenni a mérkőzés félbeszakításáért. A meccset vezető olasz játékvezető, Fabio Maresca ugyanis a következőket írta a találkozó jegyzőkönyvében: „A mérkőzésre kijelölt orvos arról tájékoztatott, hogy a helyszínen rendelkezésre álló eszközökkel nem tudta megfelelően megvizsgálni a Panathinaikosz hármas számú játékosát, ezért kórházba kell szállítani. Erről aztán jelentést írt, amit végül 40 perccel később írt csak alá és juttatott el hozzám. Mivel ekkor már több két órája állt a játék, ezért a csapatokkal, a mérkőzés szövetségi ellenőrével és a rendfenntartó erők vezetőjével konzultálva úgy döntöttem, hogy a mérkőzés folytatásának feltételei nem állnak rendelkezésre.”

Ha ezt figyelembe veszi a görög Szuperliga fegyelmi bizottsága, könnyen dönthet úgy, hogy a találkozó nem valamelyik csapat miatt szakadt félbe, hanem az orvos miatt, és akkor elkerülhető, hogy a bizottság állapítsa meg a találkozó végeredményét. A görög bajnokság versenykiírása ugyanis úgy rendelkezik, hogy ha „egy mérkőzés az egyik csapatnak sem felróható okból szakad félbe, akkor a lehető leghamarabb a félbeszakadás időpontjától kell folytatni a mérkőzést, s lejátszani a hátralévő időt az eredeti időpontban érvényben lévő feltételek mellett.”

Persze ettől függetlenül dönthet úgy a testület, hogy nem az orvos, Krisztosz Gogosz miatt nem fejeződött be a mérkőzés, hanem azért, mert bedobtak egy petárdát a nézőtérről a melegítő játékosok mellé.

Elsőfokú döntés mindenesetre a héten várható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik