Vb 2026: a hajrában szerzett góllal nyert Brazília Peruban

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.09.13. 07:23
null
Marquinhos volt a hős, 1–0-ra nyert Brazília Peruban (Fotó: Getty Images)
Brazília Marquinhos 90. percben szerzett találatával 1–0-ra nyert Peruban a 2026-os labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezőjében. Ecuador fordított és 2–1-re legyőzte Uruguayt, Venezuela a hosszabbítás harmadik percében szerzett büntetővel múlta felül Paraguayt, míg a Chile–Kolumbia mérkőzés gól nélküli döntetlent hozott.

 

Brazília kétszer is betalált Peru ellen az első félidőben, viszont a játékvezető mindkét gólt érvénytelenítette les miatt. Még az első játékrész hajrájában Neymar került helyzetbe, azonban Pedro Gallese hárította a brazil léc alá tartó lövését.

A második félidőben hiába birtokolta többet a labdát a vendég csapat, komoly lehetőséget nem tudott kialakítani. Aztán a 90. percben egy pontrúgásból szerezte meg Brazília a mérkőzés egyetlen találatát: Neymar szögletét követően Marquinhos érkezett a rövid sarokra, így a brazilok két meccset követően továbbra is hibátlanok.

Venezuela is a hajrában szerzett találattal nyert Paraguay ellen. Iván Piris ért kézzel a labdába a tizenhatoson belül, Salomón Rondón pedig a kapu bal oldalába lőve értékesítette a tizenegyest a 93. percben.

A ChileKolumbia találkozón nem született gól. A hazaiak álltak közelebb a győzelemhez. Rodrigo Echeverría lövése a kapufán csattant, míg Guillermo Maripán gólját a videobíró érvénytelenítette.

Uruguay ugyan az első félidőben Agustín Canobbio góljával vezetett, Ecuador Félix Torres duplájának köszönhetően megfordította a meccset. Így még az is belefért a hazaiaknak, hogy Enner Valencia tizenegyest rontson.

DÉL-AMERIKAI VB-SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Ecuador–Uruguay 2–1
(Félix Torres 45+5., 61., ill. Canobbio 38.)
Venezuela–Paraguay 1–0 (S. Rondón 90+3 – 11-esből)
Chile–Kolumbia 0–0
Peru–Brazília 0–1
(Marquinhos 90.)

Korábban
Bolívia–Argentína 0–3
(E. Fernández 31., Tagliafico 42., N. González 83.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik