US Open-kupa: Messi a sérülése ellenére is pályára léphet a döntőn

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.09.27. 14:53
null
Lionel Messi akár sérülten is játszhat az US Open-kupa döntőjében (Fotó: Getty Images)
Az Inter Miami a Houston Dynamo ellen vívja az egyesült államokbeli kupasorozat, az US Open-kupa döntőjét magyar idő szerint csütörtök hajnalban. A floridai csapat sztárja, Lionel Messi sérülés miatt nem biztos, hogy pályára lép a mérkőzésen.

 

Lionel Messit a Toronto FC elleni 4–0-ra megnyert találkozón sérülés miatt már a 37. percben lecserélték. Ezt követően kihagyta a Miami orlandói vendégjátékát is (1–1). Szerdán, magyar idő szerint csütörtök hajnalban a US Open-kupa döntője vár a floridai csapatra.

Gerardo Martino, az Inter Miami vezetőedzője korábbi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy Messi sérülése ellenére pályára léphet a döntőben. A 60 éves tréner szerint az argentin világbajnok támadónak egy korábbi sérülése újult ki, így talán nem olyan súlyos az eset, ellenben korábbi barcelonai csapattársával, Jordi Albával, aki sérülés miatt szinte biztosan nem lép pályára.

„A játékos, a döntő, és ami utána jön. Ezt a három szempontot kell átgondolni, tehát nem csak a következő mérkőzésről van szó. Kockázat mindig van, de mi megpróbáljuk minimálisra csökkenteni ezt. Ha ez nem egy döntő lenne, akkor nem lenne kérdés, de így van rá esély, hogy vállaljuk a kockázatot” – idézi Martino szavait a BBC Sport.

Messi kulcsfigurája az Inter Miaminak, ugyanis a 36 éves argentinnal a csapatban 12 mérkőzésből egyszer sem szenvedett vereséget a floridai együttes. Messi 11 gólnál és öt gólpassznál jár a Miami színeiben.

US OPEN-KUPA
DÖNTŐ
2.30: Inter Miami–Houston Dynamo

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik