Eredivisie: azonnali hatállyal, öt hónap után menesztette sportigazgatóját az Ajax

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.25. 09:39
null
Sven Mislintat csak néhány hónapig volt az Ajax sportigazgatója (Fotó: Getty Images)
Azonnali hatállyal menesztette sportigazgatóját a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivise) szereplő Ajax, amely Sven Mislintat távozását többek között a csapat gyenge eredményeivel indokolta.

 

Nem a legszebb napjait éli a 34-szeres – ezzel rekorder – holland bajnok Ajax, amely az új idény eddigi négy meccsén csupán egy győzelmet ért el két döntetlen és egy vereség mellett, vasárnap pedig a csapat szurkolóinak rendbontása miatt félbeszakadt a Feyenoord elleni Klassieker, melyen a vendég rotterdamiak 3–0-ra vezettek.

Az Ajax vezetősége és felügyelőbizottsága közölte, elhatárolódik szurkolóinak rendbontásától és elnézést kért azoktól, akik nem érezték biztonságban magukat a Johan Cruijff Arenában.

Nem sokkal később a klub bejelentette, hogy azonnali hatállyal menesztette a 2023. május 19-én kinevezett sportigazgatóját, Sven Mislintatot a szervezeten belüli széles körű támogatottság hiánya és a gyenge eredmények miatt.

A múlt héten új elnökséget választó Ajax megjegyezte, hogy Mislintat menesztése nincs összefüggésben a múlt szerdán bejelentett törvényszéki könyvvizsgálói vizsgálattal.

„A széles körű támogatottság helyreállítására tett számos kísérlet nem vezetett eredményre, ez nyugtalansághoz vezetett a klubon belül és környékén – a kiábrándító eredmények miatt is. Sven óriási erőfeszítéseket tett az Ajaxért az elmúlt hónapokban, amiért hálásak vagyunk. Most az Ajax érdeke, hogy egyesült erővel továbblépjen és visszatérjen a sikerekhez” – fogalmazott Jan van Halst vezérigazgató.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik