Árpád-kupa: a San Francisco nyerte a jubileumi tornát Chicagóban

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.09.18. 16:55
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/a-25-jubileumi-arpad-kupa-chicagoban-fotok-heol-hu-magyarorszag-chicagoi-fokonzulatusa--7231" target="_blank"><strong>GALÉRIÁNK A KÉPRE KATTINTVA NYÍLIK!</strong></a>
Ezúttal Chicagóban rendezték meg az Árpád-kupát, az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáját, ráadásul immár 25. alkalommal. 


A nagypályás, nyolc csapatos chicagói tornát a Szántó Gábor vezette, Józsi György és Budovinszy Krisztián által fémjelzett San Francisco csapata nyerte meg, a második helyre a Toronto futott be, míg a bronzérmet a címvédő Eger Hungary szerezte meg – számolt be az eseményről részletesen a HEOL.

„A legnagyobb kihívásnak az számít a diaszpórában, hogy a magyarságunkat megőrizzük. Örömmel látjuk, hogy a mezőnyt alkotó csapatok ezt akarják táplálni és ápolni, ami fantasztikus dolog, kiemelve, hogy nagy örömünkre ezt a tornát Chicagóban tudtuk megrendezni. Számunkra sokat mond, hogy magyarként ennyien eljöttünk azért, hogy együtt legyünk. A jövő évi helyszínről majd később, de várhatóan még az idén döntünk. Javaslatból már akad egy-kettő” – mondta a Chicagói Magyar Kultúrtanács elnöke, Demeter András a HEOL-nak.

A tornán ott volt a magyar főkonzul, Kovács Tamás és szerb kollégája is. A két diplomata az Árpád-kupa mezőnyén kívül köszöntötte a magyar és a szerb ifjúsági csapatot, amelyek a barátság jegyében egymás ellen mérkőztek meg. Ezek után Kovács Tamás szintén a Heves vármegyei hírportálnak nyilatkozott:

„Nemcsak a chicagói főkonzulátusnak fontos ez a futballtorna, hanem a helyi magyarságnak is. Az esemény lényege, hogy az itteni magyarok és a magyarországi magyarok össze tudjanak jönni, együtt lehetnek és erősítik az összetartozást”
– mondta.

A jubileumi rendezvényt egyébiránt lapunk főszerkesztője, az MSÚSZ elnöke, Szöllősi György nyitotta volna meg a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérésére, nagykövetként, de az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége megtagadta tőle a diplomata vízumot, így nem tudott részt venni az eseményen.

A 25. ÁRPÁD-KUPA VÉGEREDMÉNYE (Chicago)
1. San Francisco
2. Toronto
3. Eger Hungary
4. Pannonia
5. United Serbs
6. Cleveland
7. Chicago Gulyás
8. Szekszárd
Legjobb mezőnyjátékos: Csonka Tibor (Toronto)
Gólkirály: Garrett Winterman (Chicago Pannonia) 11 gól

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik