Ligák Kupája: Messi duplázott, 11-esekkel negyeddöntős a Miami – videó

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.07. 07:01
null
Messi duplázott, komikus öngólokat hozó meccsen, tizenegyesekkel negyeddöntős az Inter Miami (Fotó: Getty Images)
Lionel Messi ismét új klubja, az Inter Miami vezére volt, ugyanis két góllal vette ki a részét csapata továbbjutásából az MLS-csapatokat és a mexikói együtteseket tömörítő Ligák Kupája nyolcaddöntőjében. A floridai csapat 4–4-es rendes játékidő után tizenegyesekkel ejtette ki a házigazda FC Dallast.

A gólok sorát a 6. percben Jordi Alba passzából nyitotta Messi egy 20 méteres átlövésgóllal, de a hazaiak a szünetre fordítottak, majd a 63. percben már 3–1-re vezettek.

 

 

Gerardo „Tata” Martino remek érzékkel küldte pályára Benjamin Cremaschit a 64. percben, ugyanis egy perccel később Jordi Alba újabb passzát ő váltotta gólra. Más kérdés, hogy újabb néhány perccel később Robert Taylor kabaréba illő öngólja (VIDEÓ ITT) miatt megint a texasiak vezettek kettővel. 4–2

A hajrá viszont tartogatott izgalmakat: a 80. percben a Miami Marco Farfan nem kevésbé komikus, saját kapujába fejelt öngóljával (VIDEÓ ITT) került közelebb, majd a 85. percben Messi mesteri szabadrúgásgóllal mentette tizenegyespárbajra a mérkőzést.

 

 

A szétlövésben az argentin után többek között Sergio Busquets sem hibázott, ahogy az Inter Miamitól az első öt sorozatban senki más sem, míg a Dallastól a másodikban Paxton Pomykal igen (a kapu fölé rúgta a labdát), így elsőként az Inter Miami jutott be a Ligák Kupája negyeddöntőjébe, ahol a Charlotte és a Houston Dynamo mérkőzésének győztesével csap össze.

A TIZENEGYESPÁRBAJ

 

 

Messivel pályafutása során tizedszer fordult elő, hogy három egymást követő mérkőzésen egynél több gólt szerez, két korábbi csapattársával, Jordi Albával és Sergio Busquetsszel pedig most 265. alkalommal voltak egyszerre ott klubcsapatuk kezdőcsapatában. Bár csak július 22-én mutatkozott be, a három és fél meccs alatt hét gólnál járó Messi már az Inter Miami örökös góllövőlistájának negyedik helyére ugrott, beérve Josef Martínezt, Lewis Morgant és Rodolfo Pizarrót, és már csak Robert Taylor (8), Leo Campana (16) és Gonzalo Higuaín (29) van előtte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik