Oroszország: a futballelnök klubcsapataik és válogatottjaik gyors visszatérésére számít

Vágólapra másolva!
2023.06.23. 10:10
null
Alekszandr Gyukov szerint már a közeljövőben visszatérhetnek az orosz csapatok a nemzetközi labdarúgásba (Fotó: Getty Images)
A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) képviselőinek nyilatkozatai reményt adnak rá, hogy az orosz klubok és válogatottak rövidesen visszatérhetnek a nemzetközi színtérre – jelentette ki az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFSZ) elnöke.

Alekszandr Gyukov azt követően adott hangot optimizmusának, hogy a FIFA és az UEFA küldöttei is megjelentek az RFSZ végrehajtó bizottságának csütörtöki moszkvai konferenciáján, és megbeszélést folytattak a házigazdákkal.

Az elnök szerint már a közeljövőben felfüggeszthetik a döntést, amely az orosz csapatok nemzetközi mérkőzéseken való részvételének tilalmáról szól.

Az orosz állami hírügynökség idézte Josef Klimentet, az UEFA nemzeti futballfejlesztési osztályának vezetőjét, aki azt mondta, hogy az európai szervezet nem hagyta abba az együttműködést az Orosz Labdarúgó Szövetséggel. Szólt arról a várakozásáról is, hogy az orosz válogatott együttesek és klubcsapatok mihamarabb visszatérnek a nemzetközi porondra.

A FIFA és az UEFA tavaly február 28-án – négy nappal Oroszország ukrajnai háborújának kezdete után – eltiltotta az orosz klubokat és válogatottakat a nemzetközi szerepléstől. A döntés azóta is él, a nagyválogatott, a szbornaja alig néhány barátságos meccset játszhatott, de már nem juthatott ki például a múlt évi világbajnokságra, és nem indulhatott el a 2024-es Európa-bajnokság idén rajtolt selejtezősorozatában sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik