Törökország: gólt szerző ellenfele irányába köpött a Fener hátvédje – videó

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.05.20. 11:46
A Trabzonspor a Szalai Attilával felálló Fenerbahce otthonában lépett pályára a török élvonal 34. fordulójában. Az idény során bukdácsoló bajnoki címvédő már 3–0-s hátrányban volt, amikor a trabzoni Trézégé tizenegyesből szépített. A hazaiak hátvédje, Samet Akaydin a földre boruló támadó irányába köpött.

Videón a történtek
Videón a történtek

Másik kameraállásból

Samet Akaydin később Instagram-történetben megosztott üzenetében tagadta, hogy ellenfelét célozta volna a köpéssel.

„Elutasítom azokat az erkölcstelen vádaskodásokat, amelyek abból erednek, hogy a sportolói léthez hozzátartozó cselekedetemet félreérthető szögből mutatják.”

A Fener játékosának közleményére a Trabzonspor felháborodottan reagált.

„Határozottan elítéljük a labdarúgónk, Mahmud Trézégé elleni embertelen cselekedetet. Szégyenletes és undorító, hogy a Fenerbahce labdarúgója, Samet Akaydin leköpte játékosunkat, miközben gólöröme után leborult! Elvárjuk, hogy reagáljon a tettre a Török Labdarúgó-szövetség és a Fenerbahce is!”

A Fenerbahce eleget tett a trabzoni kérésnek, szombat napközben kiadott kommünikéjében megvédte játékosát és elítélte a Trabzonspor „ellenséges” hozzáállását.

„Megbeszéltük játékosunkkal az esetet. Világosan elmondta, hogy nem volt szándékos cselekedete és a közvéleményt befolyásolta az esetet rögzítő kamera szöge. Egyértelműen kijelenthető mindenki számára, aki lát a saját szemével, hogy játékosunknak nem az volt a célja, hogy leköpje ellenfelét.”

TÖRÖKORSZÁG
Süper Lig
Fenerbahce–Trabzonspor 3–1
Fenerbahce: Szalai Attila végigjátszotta a mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik