Fortuna Liga: Örülünk a hatpontos előnynek, de messze még a vége – Kalmár

D. T.D. T.
Vágólapra másolva!
2023.04.03. 12:32
Hét fordulóval a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) befejezése előtt a Zilina (Zsolna) elleni 1–0-s győzelemmel hat pontra nőtt a Dunaszerdahelyi AC előnye a második helyezett Slovan Bratislava előtt a tabella élén, miután a pozsonyiak gól nélküli döntetlent értek el a Spartak Trnava vendégeként Nagyszombatban.

 

A sárga-kékeknél Kalmár Zsolt ugyan kimaradt a kezdőcsapatból, de a 15. percben megsérült Nikola Krsztovics helyén hamar pályára lépett.

„Nem volt könnyű beállni, hiszen egy percem sem volt a bemelegítésre. Kellett tíz-tizenöt perc, mire felvettem a ritmust. Nehéz meccs volt, mindkét csapat támadófocit játszott. Legközelebb az ellenfél térfelén jobban meg kell nyugtatnunk a labdát, mert ezúttal sokszor ott voltunk az ellenfél tizenhatosánál, gyorsan akartuk befejezni a támadásokat, de sok hiba csúszott a kivitelezésbe. Ezután pedig az ellenfél ránk is jött. A játék nem volt a legjobb, de nagyot küzdöttünk. Az ilyen győzelmek a legértékesebbek, hiszen ha valamit el akarunk érni, akkor minden meccset meg kell nyernünk – bármilyen játékkal, bárhogyan alakul a találkozó” – mondta lapunknak Kalmár Zsolt.

„A Zsolnának ugyan voltak lövései, de egyszer sem találta el a kapunkat, nem dolgozott ki helyzetet. Nekünk a második félidőben voltak, eldönthettük volna a találkozót. Nem ez volt a legjobb teljesítményünk, de megvan a három pont. Ez a csapat nagyságát, mentalitását mutatja” – folytatta a magyar válogatott játékos.

A DAC 18 mérkőzés óta veretlen a szlovák élvonalban, ráadásul legutóbbi hat meccsét megnyerte, így hat pont az előnye a tabella élén.

„Ennek örülünk, de messze még a vége. Előttünk csak a következő meccs van. Győzni megyünk Pozsonyba, bízom benne, hogy a jó teljesítmény jó eredménnyel párosul” – zárta szavait Kalmár Zsolt.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ
DAC 1904–Zilina 1–0
(Ramadan 14.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik