Francia Ligakupa: a Lille biztosan, a PSG gálázva jutott tovább

Vágólapra másolva!
2020.01.08. 22:57
null
Dembélé gólra tör (Fotó: AFP)
A Lyon 3–1-re legyőzte a Brest csapatát a francia labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjében, ezzel a legjobb négy közé jutott a sorozatban. A bajnokságban csupán a 12. helyen álló Olympique a 91. percben biztosította be a továbbjutást. A PSG 6–1-re kiütötte a St.-Étienne-t, míg a Lille az Amiens ellen nyerve került be az elődöntőbe.

 

A találkozó első gólját a Chelsea által nagy erőkkel csábított, angol lapértesülések szerint a londoniaknak 60 millió eurót is megérő Moussa Dembélé jegyezte, aki Houssem Aouar indítása után szólózta be magát a tizenhatoson belülre, majd helyezett a vendégkapuba. 1–0

A második játékrészben Aouar maga is betalált, ezt követően Samuel Grandsir szépített éles szögből leadott, pontos lövéssel. Ennél tovább viszont nem jutott a francia liga 15. helyezettje. Az egyenlítés reményében kitámadó Brest a 91. percben kontra végén Jean Lucas jobb alsóba suhanó átlövésével megkapta a kegyelemdöfést. 3–1

A Paris Saint-Germain kiütötte a Saint-Étienne-t. A találkozón Mauro Icardi mesterhármast szerzett, Neymar és Kylian Mbappé is betalált, mégis talán a 44. percben összehozott Jessy Moulin-öngólról marad a legemlékezetesebb. A vége 6–1... Igaz, a rekordbajnok mentségére szóljon: Wesley Fonfana kiállítása miatt több mint egy órán át emberhátrányban kellett futballoznia.

Szintén hamar emberelőnybe került a Lille, az Amiens bekkje, Bongani Zungu a 39. percben gyűjtötte be a második sárga lapját. A már eddig is mezőnyfölényben futballozó házigazda eztán csak fokozta a nyomást a bajnokságban a kiesés elől menekülő, 18. helyen álló Amiens kapuján. Végül az 50. percben Luiz Araújo törte meg a jeget, majd Victor Osimhen is betalált, ezzel az 58. percre ki is alakult a végeredményt. Beszédes adat, hogy a vendégcsapatnak a második játékrészben egyetlen gólszerzési kísérlete sem volt.

FRANCIA LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Olympique Lyon–Brest 3–1
(Mo. Dembélé 19., Aouar 55., Jean Lucas 91., ill. Grandsir 85.)
Lille–Amiens 2–0 (Luiz Araújo 50., Osimhen 58.)
PSG–Saint-Étienne 6–1 (Icardi 2., 49., 57., Neymar 29., J. Moulin 44. – öngól, Mbappé 67., ill. Cabaye 71.)
KEDDEN
Reims–Strasbourg 0–0 – 11-esekkel 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik