Nagy kár a végéért: az FTC két góllal kapott ki a Bresttől a BL-párharc első meccsén

Vágólapra másolva!
2024.03.16. 15:52
Emily Bölkék nagy harcot vívtak a francia védőkkel (Fotó: Micheller Szilvia)
Az FTC 30–28-ra kikapott Érden a Brest Bretagne-tól a női kézilabda Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért folyó párharc első mérkőzésén.

 

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–BREST BRETAGNE (francia) 28–30 (15–14)
Érd, 1900 néző. V: Szekulics, Jovandics (szerbek)
FTC: JANURIK – MALESTEIN 5, Klujber 3, LEKICS 9 (2), Cvijics 2, Bölk 3, Márton G. 2. Csere: Böde-Bíró (kapus), Edwige, Simon P. 3, Kisfaludy, Hársfalvi J., Kovács A. 1. Edző: Allan Heine
BREST: Foggea – A. Toublanc 2 (1), MASZLOVA 9, N’Diaye, Foppa 2, A. DEMBÉLÉ 4, C. Lassource 2. Csere: FILTER (kapus), CARLSON 5, Cabral Barbosa 3, Coatanea, Faure, Kouyaté 3. Edző: Pablo Morel
Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–2. 14. p.: 4–6. 17. p.: 7–8. 23. p.: 11–11. 27. p.: 13–12. 34. p.: 15–18. 41. p.: 20–22. 46. p.: 23–23. 53. p.: 25–26. 57. p.: 27–28
Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Allan Heine: – Nagyon szoros meccset játszottunk, és csak pici hiányzott a sikerhez. Ez tartja bennem a reményt, hogy ha Brestben jobban teljesítünk, akkor talán győzünk majd. Azt gondolom, megvan a csapatban az erő, hogy ott jobban teljesítsen, és a hit, hogy meglepetést okozzon. Végig harcoltunk, de ezúttal kicsi szerencse is hiányzott.
Pablo Morel: – Nagyon kemény mérkőzés volt, nagyszerű ellenféllel szemben, mindig öröm az FTC ellen ebben a hangulatban játszani, ráadásul egy ilyen szoros mérkőzést. Még nem jelent semmit ez a mérkőzés, nem ér továbbjutást annak ellenére, hogy győztünk, hiszen a kétszer hatvan perces csata első félidején vagyunk túl. 

ÖSSZEFOGLALÓ 

Friss kupagyőztesnek kijáró köszöntéssel fogadták a ferencvárosi szurkolók a bemelegítésre érkező népligeti játékosokat, de a hivatalos bemutatásnál a Brestből nyáron érkező orosz Valerija Maszlova is nagy tapsot kapott. A francia csapat októberben hét góllal maradt alul Debrecenben a csoportkörben, azóta viszont 21 meccse nem talált legyőzőre, így kemény párharcra lehetett készülni. Az elmúlt hétvégén orrtörést szenvedő Tomori Zsuzsanna csak a lelátóról figyelhette a mérkőzést (többek között Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány társaságában), így a társainak a Győr elleni fináléhoz hasonlóan nélküle kellett megoldaniuk a hármas védekezést, de a szintén sérüléssel bajlódó Kukely Annára sem számíthattak a népligetiek.

Ezúttal Janurik Kinga kezdett a hazai kapuban, mégpedig igen aktívan, akárcsak támadásban Emily Bölk, azonban Maszlova villanásaival a Brest tudott először többgólos előnyre szert tenni. A franciák hatosfala eredményesen állította meg Klujber Katrint, így Allan Heine – akinek hosszabbítását dán sajtóhírek szerint a közeljövőben hivatalosan is bejelentheti a Ferencváros – már tíz perc után beküldte a helyére Simon Petrát. Ezzel együtt az ellenfél védelmének feltörése továbbra is komoly fejtörést okozott, többször jutott el passzívig az FTC akciója. A túloldalon Maszlova tarthatatlan volt, a hazaiak nem értek ki a lövéseire, így a Brest őrizte kétgólos vezetését. Ennek ellenére is megvoltak a lehetőségei a Fradinak az egyenlítésre, ám emberelőnyben sem élt velük. Aztán a heteseket biztos kézzel értékesítő Andrea Lekics üres kapus góljával előbb az iksz lett meg, majd a szerb karmester vezérletével a szünetre is előnnyel (15–14) vonulhatott a Fradi. Janurik a korábbi érdi Julie Foggeához hasonlóan öt védéssel állt a félidőben, ennyiszer volt eredményes francia részről Maszlova is.

A második játékrészre aztán mindkét oldalon kapust cseréltek, Böde-Bíró Blanka állt be a hazaiaknál, a franciáknál pedig Katharina Filter. Érdekesség, hogy a Brestnél ott volt még a kispadon Cléopatre Darleux is, aki súlyos agyrázkódás miatt gyakorlatilag egy évet kihagyott, de bajnokin már pályára lépett márciusban. Nem jöttek be a Fradi első megmozdulásai, ezt kihasználva a vendégek négyes sorozattal fordítottak. Klujber törte meg a hazai gólcsendet, egyúttal a 34. percben először iratkozott fel az eredményjelzőre.

Ugyan a hullámvölgyön túljutott a magyar együttes, a háromgólos hátrány ledolgozása a becsúszó pontatlanságok miatt csak lassan haladt. Jókor jöttek a visszaálló Janurik védései, majd Klujber révén 23–23-ra alakult az állás. Bár Maszlova pihenőt kapott, balátlövőben Audrey Dembélé is igen gólerősen játszott, így újra csak üldözni kellett a Brestet. 27–27-nél lett ismét egál, majd már az egész aréna felállva figyelte, ahogy két támadásnál is elment a labda, ebből pedig könnyű gólokat lőhetett az ellenfél. Az 59. perc végén Dragana Cvijicset állították ki a szerb játékvezetők, majd az utolsó időkérések után a kapust lehozva támadhatott az egyenlítésért a Fradi, azonban labdaeladás lett a vége, és Alicia Toublanc az üres kapuba lőtt (28–30).

Nagy kár a végéért, mert így döntetlen helyett kétgólos hátrányból kell megpróbálni fordítani a jövő hétvégi visszavágón.

 

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik