Klujber Katrin már az edzésen érezte, hogy megfordítják a Brest elleni párharcot

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 13:15
Klujber Katrin már a szombati edzés után érezte, hogy megfordítják a Brest elleni párharcot (Fotó: Török Attila)
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutó, legutóbb ezüstérmes Ferencváros válogatott jobbátlövője, Klujber Katrin szerint nincs lehetetlen küldetés előttük.

A Ferencváros női kézilabdázói lassan motiváló kurzusokat indíthatnának önbizalomhiányban szenvedőknek „hogyan oldjunk meg nehéz helyzeteket” címmel. A zöld-fehérek évről évre bizonyítják, mekkora akaraterő lakozik bennük. A Magyar Kupa elmúlt három döntőjében a legnagyobb hazai rivális Győr tapasztalta meg testközelből, milyen az oly sokszor emlegetett Fradi-szív. A Bajnokok Ligája előző kiírásában a francia Metz elleni negyeddöntőt hatgólos hátrányból fordították meg Emily Bölkék, akik később a budapesti elődöntőben a dán Esbjerget ötgólos hátrányból felállva, az utolsó másodpercekben szerzett góllal (éppen a német balátlövő bombájával) győzték le. Az aktuális BL-idényben pedig a pocsék csoportkörös rajtot és a kínkeserves továbblépést követően versenyben vannak az újabb négyes döntős szereplésért, miután a negyeddöntőbe jutásért vívott párharcban a két góllal elveszített hazai mérkőzés után pazar teljesítménnyel 31–26-ra nyertek a minden sorozatot figyelembe véve tavaly október 28., 22 meccs óta veretlen francia Brest otthonában.

Már a visszavágó előtti edzés után is éreztem, megfordítjuk a párharcot, mert jó ritmusban készültünk, a hangulat is rendben volt –  mondta a BL-ben legutóbb ezüstérmes FTC válogatott jobbátlövője, Klujber Katrin, aki hat gólt lőtt a visszavágón és 91 találattal a negyedik helyen áll a BL góllövőlistáján. – Nem szoktunk ilyet csinálni, de az első meccs után a teljes mérkőzést visszanéztük közösen, és úgy álltunk fel a videó elől, hogy láttuk, mennyi tartalék maradt bennünk. Itthon nem az igazi arcunkat mutattuk, sokkal többet tud a csapat. Kijavítottuk azokat a hibákat, amelyeket az első találkozón elkövettünk, együtt, csapatként játszottunk végig, nagyon akartunk és mindenki hozzátett valamit a győzelemhez. Akadtak kiemelkedő egyéni teljesítmények is, ez szintén hiányzott a hazai meccsen. Védekezésben nagyon sokat javultunk, sokat segítettünk egymásnak, kevés gólt kaptunk lerohanásból, lassítani tudtuk a franciák játékát. Támadásban sokkal okosabban használtuk ki a helyzeteinket, mind a három bresti kapus pályára lépett, mert nem volt annyi védésük, mint Érden. Mindenképpen jót tett a lelkünknek, hogy ha nem is minden egyes akcióból, de jó hatékonysággal találtunk be, a harmincegy szerzett gól nem kevés. Sokkal türelmesebben kézilabdáztunk, igazi csapatjátékot nyújtottunk elöl is. Azt a franciák is gondolhatták, hogy amit itthon mutattunk, annál sokkal többre vagyunk képesek, újdonsággal viszont nem szembesülhettek, csak magunkat adtuk, amit csapatként igazán tudunk.”

A 24 éves balkezes játékos elmondta, sokat adtak egymásnak, ez is kulcsfontosságú volt, miként az is, hogy nagyon akarták a továbbjutást.

Az előző idényben is már megmutattuk a négyes döntőbe jutással, hogy a nehezebb helyzeteket is megoldjuk. Nyilván most sem gondoltuk, hogy lehetetlen feladat a továbbjutás és nagyon nagy erőt adott mindenkinek, hogy támogattuk egymást” –  folytatta Klujber, aki kitért az április végén rajtoló negyeddöntőre is, amelyben a tavalyi elődöntő és a mostani csoportkör után újra az Esbjerggel találkoznak.

Tényleg nincs lehetetlen küldetés. Nagyon nehéz feladat vár ránk, de addig lesz egy hónap szünet, a válogatott kerettagokra más erőpróbák is várnak még előtte, ez jót fog tenni nekünk és újult erővel indulunk majd neki a negyeddöntőnek. Az a párharc is két mérkőzésből áll: bárhogyan alakul az első, most is kiderült, hogy a visszavágó dönt mindenről. Nagyon remélem, hogy a folytatás is úgy alakul, ahogy szeretnénk, miközben már a nyolc közé jutás is nagy szó, ha azt nézzük, hogyan indult az idényünk.”

VÉLEMÉNY
Angela MALESTEIN, az FTC jobbszélsője: – Büszke vagyok a csapatra. Bíztam magunkban, ezért is mondtam az első mérkőzés és a kétgólos vereség után, hogy állunk a kihívás elé. Tudtuk, hogy képesek vagyunk megfordítani, hiszen többször is csináltunk már hasonlót, és ez a mentális erő fontos is volt a visszavágón. Az ilyen találkozók kapcsán nem elég mondani, meg is kell mutatni, mennyire akarod a sikert, és azt hiszem, mindenki láthatta, hogy mi megmutattuk.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐ PROGRAMJA
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Április 27. (szombat)
16.00: FTC–Esbjerg (dán)
18.00: Vipers (norvég)–GYŐRI ETO
Április 28. (vasárnap)
14.00: Bietigheim (német)–Odense (dán)
16.00: CSM (román)–Metz (francia)
VISSZAVÁGÓ
Május 4. (szombat)
16.00: Metz–CSM
18.00: GYŐRI ETO–Vipers
Május 5. (vasárnap)
14.00: Odense–Bietigheim
16.00: Esbjerg–FTC

Négyes döntő (Budapest, MVM Dome): június 1–2.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik