L’Équipe: Ibra, Mourinho és CR7 a „tahósági Aranylabda” dobogóján

Vágólapra másolva!
2015.11.27. 09:25
A francia L’Équipe megválasztotta a 2015-ös év legutáltabb személyét a nemzetközi sport világában – több mint félmillió olvasó szavazatának segítségével.

A párizsi székhelyű lap minden évben arra buzdítja olvasóit, hogy döntsék el, ki a legkevésbé szimpatikus karakter a sportolók között.

A beérkezett voksok alapján a Paris Saint-Germainben futballozó Zlatan Ibrahimovic végzett az élen, azaz övé lett a Boulard d’Or (a nagyképűség, arrogancia Aranylabdája). A svéd csatár a 600 ezer szavazatból 73 600-at kapott.

Ibrahimovic hatalmas népszerűségnek örvend Franciaországban, de több alkalommal is kivívta már a nép haragját, hiszen mindent kimond, amit gondol, senkit sem kímélve. „Szarozta” már le Franciaországot, legutóbb pedig azt mondta, ő tette fel őket a világtérképre.

A dobogó (Forrás: L'Équipe)
A dobogó (Forrás: L'Équipe)

A második helyen a Chelsea menedzsere, José Mourinho végzett, alig 600 szavazattal lemaradva Ibrától. A dobogó legalsó fokára Cristiano Ronaldo, a Real Madrid sztárja – és a PSG új Zlatanja? – ért oda, 50 ezer szavazattal, a negyedik az amerikai ökölvívó, Floyd Mayweather lett.

Némileg talán meglepetés, hogy Mario Balotelli még a top 10-be sem került be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik