Ezek a meccsek vonultak be a Tippmix történelmébe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.27. 13:44
null
A német–argentin vb-döntőre 846 millió értékben fogadtak (Fotó: Action Images)
Hamarosan véget ér a sportszezon, a nyári világbajnokság távoli emlékként integet vissza ránk és a Bajnokok Ligája csoportmérkőzései is hamarosan befejeződnek. Miközben egyre többen fogadnak sporteseményekre, a Tippmix 2014-ben új csúcsokat állított fel, ezért itt az ideje áttekintetni a játék történetének leg-leg-legjeit.

 

A nyári világbajnokság ideje alatt több tízezren játszottak a Szerencsejáték Zrt. népszerű fogadási játékán, a Tippmixen. A játék újabbnál újabb rekordokat ért el, ezért most itt az ideje sorra venni a legnépszerűbb, a legváratlanabb és a leginkább kifizetődő mérkőzéseket 2014-ből.

A Tippmix történetének legfogadottabb sporteseménye – a kiegészítő fogadásokat is beleértve – a Németország–Argentína világbajnoki döntő lett. A nationalelf hosszabbításban elért győzelmével zárult mérkőzésre közel 846 millió forint értékben fogadtak, ami 548 ezer fogadást jelentett összesen. Ezüstérmes helyen szerepel a holland–argentin elődöntő, melyre 540 millió forintnyi tét érkezett, míg a harmadik legfogadottabb meccs a Neymar sérülése miatt is emlékezetessé vált Brazília–Kolumbia lett. Utóbbi mérkőzésre összesen 486 millió forint értékben tippeltek a játékosok.

Szemfüles fogadókból is jutott erre az évre, ugyanis az egyes meccsek után kifizetett nyeremények is új magaslatokat értek el. A világbajnoki döntő érdekes módon itt is győzedelmeskedett, a kiegészítő fogadásokkal együtt 506 millió forint értékben került kifizetésre nyeremény. Nem sokat kockáztatott, aki a francia–hondurasi csoportmeccsre fogadott, az esemény után 472 millió forint került kifizetésre. Az argentin–bosnyák meccs pedig nemcsak amiatt marad emlékezetes, hogy Magyarországon focizó játékos is pályára lépett, de annak a mérkőzésnek köszönhetően 455 millió forintnyi nyeremény került vissza a fogadókhoz.

Igazi szelvény-gyilkos meccsekből is akadt a nyáron. Ha összevetjük, hogy egy alapmeccsre mennyi tét folyt be és mennyi nyeremény került kifizetésre, az abszolút győztes a 2–2-es döntetlennel végződő Németország–Ghána találkozó lett, itt ugyanis 153 millió forintra mindössze 4.2 millió forint nyeremény került vissza a játékosokhoz, ami 2.76 százalékos arány. Özilék egy másik meccsen is alaposan kibabráltak a fogadókkal, Algéria ellen ugyanis nem tudta eldönteni a meccset a rendes játékidőben Németország, így a befolyt 138 millió forintra csak 7.1 millió forint lett kifizetve (4.31 százalék). Nagyon kevesen látták meg az üvegburában Costa Rica győzelmét Uruguay felett: 158 millió forintra 6.8 millió forintnyi nyeremény folyt vissza.

S hogy idén mivel nyert a legravaszabb fogadó? Nos, nem a labdarúgó-vb mérkőzéseivel. A 200 forintos alaptéttel megjátszott szelvényén magyar, török, francia, angol, holland mérkőzések is szerepeltek, mellyel végül 388 ezer forintot vihetett haza. A kimenetelek között egyébként egyetlen egy döntetlen szerepelt, a Dukla Praha és Slavia Praha közötti találkozó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik