Vb 2022: Platini szerint jobb lenne, ha a FIFA végre elhallgatna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.09. 16:21
null
Platini beolvasott Blatternek és Valckénak (Fotó: Reuters)
Michel Platini UEFA-elnök szerint Sepp Blatter, a FIFA első embere és Jérome Valcke főtitkár semmibe veszi a szervezet végrehajtó bizottságának munkáját azzal, hogy a megbeszéltek ellenére nyíltan beszél a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság időpontjának módosításáról, miközben még döntés sem született róla.

„A végrehajtó bizottságoktóberi ülésén megegyeztünk arról, hogy nagy konzultációt tartunk, és a brazíliai világbajnokság előtt semmiképp sem hozunk döntést, továbbá nem is beszélünk róla nyilvánosan – mondta Platini a francia L'Équipe-nek. – Nem értem, miért csinálják ezt mégis. Két hete Sepp Blatter beszélt, most pedig Valcke. Ezt nem ők döntik el, hanem a FIFA végrehajtó bizottsága. Úgy tűnik, ennek a két embernek semmit sem jelent a bizottság. Ha már eldöntötték, nincs értelme újra összehívni a tagokat, csak azok mennének el, akik élvezik az üres beszélgetéseket.”

A Blattert korábban több esetben élesen bíráló Platini hozzátette, szerinte is a téli rendezés lenne a jó megoldás, de a döntés meghozatala előtt a világfutball lehető legtöbb szereplőjével egyeztetni kell.

A FIFA (már nem először) nem állított magáról ki túl jó bizonyítványt, mikor főtitkára, Jérome Valcke egy szerdai rádióinterjúban kijelentette: a hőség miatt a katari, 2022-es világbajnokságot 2022 novembere és 2023 januárja között rendezik meg, a vb-k történetében először eltérve a hagyományos május–július közötti rendezési időszaktól. A FIFA órákon belül közleményben hátrált ki saját főtitkára mögül, tudatva: Valcke a személyes véleményét fogalmazta meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik