FIFA: totális zűrzavar a katari vb-időponttal kapcsolatban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.08. 13:42
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos közleményben jelezte: ugyan a szervezet főtitkára, Jérome Valcke a Radio France-nak azt nyilatkozta, hogy a 2022-es, katari világbajnokság időpontját a nyári hónapokról november–januárra mozgatják, ez csak Valcke személyes véleményét tükrözi. Hivatalos döntés nincs, ezt csak a végrehajtó bizottság hozhatja meg.

Jérome Valcke ma a Radio France-nak adott interjújában elmondta, hogy véleménye szerint a 2022-es világbajnokságot télen kell megrendezni, erre a legjobb idő a november 15. és január 15. közti időszak” – kezdődik a közlemény.Jérome Valcke ma a Radio France-nak adott interjújában elmondta, hogy véleménye szerint a 2022-es világbajnokságot télen kell megrendezni, erre a legjobb idő a november 15. és január 15. közti időszak” – kezdődik a közlemény.

„Ennek ellenére a rendezvény pontos időpontja még konzultáció alatt áll, a nemzetközi futballközösségnek és a kereskedelmi partnereknek is többirányú egyeztetést kell még végrehajtani. Mivel a torna nyolc év múlva lesz, a konzultációt nem siettetjük, és minden faktort figyelembe veszünk a döntés meghozatalához. Ebből az következik, hogy a FIFA végrehajtó bizottsága még nem hozta meg döntését, és nem is dönt a 2014-es, brazíliai világbajnokságig.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik