Labdarúgás: katalán tripla, magyar vereség az orvos-vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.04. 23:21
Vereséget szenvedett a címvédő magyar válogatott az orvosok labdarúgó-világbajnokságán:  a mieink a katalán doktoroktól kaptak ki 4–2-re a hazai rendezésű vb negyeddöntőjében. A magyar együttes így a helyosztókon folytatja, az ellenfél Brazília lesz.

Jól kezdte a BKV Előre pályáján rendezett találkozót a magyar válogatott, ugyanis a 11. percben máris előnybe került: Fehér Zsolt adott be a jobb oldalról, Szabó István pedig higgadtan lekezelte a labdát és a 11-es ponttól kilőtte a jobb alsót. Nem örülhettünk sokáig a vezetésnek, a 23. minutumban jött az egyenlítés: egy szabadrúgást követő kavarodás után gólt kaptunk. (1–1)Szabó István pedig higgadtan lekezelte a labdát és a 11-es ponttól kilőtte a jobb alsót. Nem örülhettünk sokáig a vezetésnek, a 23. minutumban jött az egyenlítés: egy szabadrúgást követő kavarodás után gólt kaptunk. (1–1)

Egy perccel később kis híján jött a hidegzuhany, Ernesto Trallero lépett ki a védelem mögött, éles szögből leadott lövése azonban elkerülte kapunkat. A változatos, jó iramú találkozón ismét meglehetett volna a vezető gól, Józsa Gergő beadására középen érkezett Fazekas Gábor, a magyar sebész fejesét azonban nagy bravúrral védte a katalán kapus.

A 38. percben egy remek spanyol kontra végén ismét Trallero lépett ki, és 10 méterről kilőtte a jobb alsót, Szakács János csak belepiszkálni tudott a labdába, védeni már nem. Így a vendégek 2–1-es vezetésével fordulhattak a csapatok.

A szünet után meddő mezőnyfölényben voltak a katalánok, a magyar csapat csak néhány érintés erejéig tudta megtartani a labdát. Ennek a 63. percben meg is lett az eredménye, Trallero újfent remek ütemben lépett ki a leshatárról és hét méterről higgadtan ezúttal a bal alsóba helyezett. Egy minutummal később jött a mindent eldöntő, demoralizáló spanyol találat: a recept már ismert, Trallero a leshatárról kilépve megiramodott és 13 méterről a kapu jobb oldalába bombázott. (4–1)

A spanyolok tehát sorozatban négy gólt szereztek, amivel azon túl, hogy eldöntötték a találkozót, a magyar válogatott játékkedvét is elvették. A becsülettel küzdő magyar orvosok erejéből a szépítésre még azért futotta, a 72. percben Józsa Gergő jó 22 méterről irgalmatlan erővel bombázott a bal alsóba, ezzel beállította a végeredményt (4–2)

A magyar válogatott így a helyosztókon folytathatja szereplését, ellenfelünk a pénteken 18 órakor kezdődő találkozón Brazília lesz. A spanyolok az elődöntőben Németországgal meccselnek, a másik ágon Csehország Nagy-Britanniával találkozik a fináléba jutásért.

ORVOSOK LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁGA, 2013, MAGYARORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ

Spanyolország (Katalónia)–Magyarország 4–2 (2–1)
A magyar gólszerzők: Szabó I. (11.), Józsa (72.)

Csehország–Ausztrália 3–0
Németország–Brazília 1–0
Ukrajna–Nagy-Britannia 1–4

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Csehország–Nagy-Britannia
Spanyolország–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik