Labdarúgás: parádés fordítás, orvosaink a nyolcban a vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.02. 21:20
Kiváló második félidei játékkal fordított és győzött a magyar orvos labdarúgó-válogatott a 2013-as világbajnokság utolsó csoportmeccsén Litvánia ellen. A siker egyben azt is jelentette, hogy a mieink bejutottak a negyeddöntőbe, a litvánok pedig a helyosztókon folytatják szereplésüket.

A magyar válogatott annak tudatában lépett pályára kedden a III. kerületben, hogy ha nem nyer, nem jut be a legjobb nyolc közé. A litvánok négy percnyi játék után sokkolták a magyar csapatot: Vytautas Ivanauskas hosszú indítása után Valius Bagdonas a leshatárról indulva lefutotta védőjét, majd higgadtan a hálóba gurított. Valius Bagdonas a leshatárról indulva lefutotta védőjét, majd higgadtan a hálóba gurított.

A címvédő együttes azonban nem adta fel, erőfeszítéseinek meg is lett a jutalma, a 18. minutumban összejött az egyenlítés: egy jobb oldali beadást követően a két ötös találkozott középen, Ramunas Suipys azonban alászaladt a labdának, az ortopédus hibáját kihasználva Fehér Zsolt mellre vette a labdát és 11 méterről a bal alsóba tekerte.

A szünetben így 1–1 állt a képzeletbeli eredményjelzőn, ám ez még kevés volt a magyar továbbjutáshoz. A fordulás után magasabb fokozatba kapcsolt a házigazda, nyomasztó mezőnyfölényben játszott, a litvánok ki sem tudtak jönni saját térfelükről, csak egy-egy hosszan előrebikázott labda erejéig.

A 70. percig bírta a litván védelem, ekkor egy kezezés miatt a játékvezető büntetőt ítélt a magyar csapat javára, Fazekas Gábor lövésébe csak belekapni tudott Gintaras Gelzinis, a jól helyezett kísérlet kifogott a plasztikai sebészen, így megszerezte a vezetést a hazai együttes.

A 78. percben eldőlt a mérkőzés, a végig nagyon aktívan és nagy kedvvel futballozó Gyimesi Tamás 18 méterről, középről a kapu jobb oldalába tekert, a litvánok „davidsos" szemüvegben játszó kapusa csak nézte, ahogy a hálóba hull a labda, ezzel kialakult a 3–1-es végeredmény.

A csoport másik meccsén Ukrajna már a félidőben három nullára vezetett az Egyesült Államok ellen, amely a szünet után összekapta magát és szorossá tette a mérkőzést, ám egyenlíteni már nem tudott. (4–3)

Mindez azt jelenti, hogy a vb-újonc Ukrajna megnyerte az A-csoportot Magyarország előtt, ez a két csapat jutott a negyeddöntőbe. Litvánia és az Egyesült Államok a helyosztókon szerepel majd. Szerdán szünnap következik, csütörtökön folytatódnak a mérkőzések.

ORVOSOK LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, 2013, MAGYARORSZÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Litvánia–Magyarország 1–3
(1–1)
A magyar gólszerzők: Fehér Zs. (18.), Fazekas G. (70. – 11-esből), Gyimesi (78.)

A CSOPORT MÁSIK MECCSÉN
Ukrajna–Egyesült Államok 4–3
(3–0)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Ukrajna 3 2 1 8–6 7 pont
2. MAGYARORSZÁG 3 2 1 8–5 6
3. Litvánia 3 1 1 1 3–3 4
4. Egyesült Államok 3 3 3–8 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik