Skócia: szurkolói miatt eljárást indított az UEFA a Rangers ellen

Vágólapra másolva!
2011.04.07. 13:20
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága eljárást indított a skót élvonalban szereplő Rangers ellen, mivel szurkolói a PSV elleni 0–0-val végződő idegenbeli Európa-liga-találkozón diszkriminatív felhangú dalokat énekeltek.

Az UEFA ebben a hónapban vizsgálja az ügyet, és a kiszabott büntetést egy fegyelmi tárgyaláson teszi közzé még áprilisban, Svájcban. A Rangers ügyvezető igazgatója, Martin Bain döbbenten és dühösen nyilatkozott a döntéssel kapcsolatban.

„Teljesen megdöbbentünk, amikor tudomást szereztünk a fegyelmi eljárásról. Még ebben a hónapban sor kerül a tárgyalásra, amelyen védelmezni fogjuk a klubot. Nem állítjuk, hogy nincs probléma a szurkolókkal, azonban már évek óta dolgozunk ennek a kiküszöbölésén. Úgy véljük, igazságtalan, hogy csak a Rangers-szurkolókkal foglalkoznak, mivel más klubok fanatikusai is énekelnek ilyen diszkriminatív jellegű, elítélhető dalokat” – nyilatkozta Martin Bain.

A Rangers az Európa-liga nyolcaddöntőjében a PSV ellen búcsúzott, mivel az idegenbeli 0–0 után Glasgow-ban Lens góljával Dzsudzsák Balázsék 1–0-ra győztek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik