Cannavaro-gól a Real ellen, döntős a Juventus

Vágólapra másolva!
2009.08.01. 00:48
A Béke-kupára keresztelt felkészülési torna elődöntőjében az olasz bajnokságban szereplő Juventus 2–1-re legyőzte a spanyol Real Madridot. A másik találkozón az angol Aston Villa 2–1-re nyert a portugál Porto ellen.
Fabio Cannavaro (balra) betalált előző idénybeli csapatának, a Real Madridnak
Fotók: Reuters
Fabio Cannavaro (balra) betalált előző idénybeli csapatának, a Real Madridnak
Fabio Cannavaro (balra) betalált előző idénybeli csapatának, a Real Madridnak
Fotók: Reuters
Fabio Cannavaro (balra) betalált előző idénybeli csapatának, a Real Madridnak
Két brazil karmester, Kaká és Diego nélkül, ám a portugál Cristiano Ronaldóval és az olasz Fabio Cannavaróval a kezdőcsapatában vágott neki a Béke-kupa elődöntőjének a Real Madrid és a Juventus, és ha már ott voltak, tettek róla, hogy főszerepet játsszanak az első játékrészben.

A spanyol együttesben három évet lehúzó Cannavaro már a harmadik percben előnyhöz juttatta a torinóiakat: Alessandro Del Piero szabadrúgását követően Cristiano Ronaldo mellől, 6 méterről fejelt a tehetetlen Jerzy Dudek kapujába (1–0).

Ronaldo a 41. percben helyrehozta hibáját, a Raúl által kiharcolt büntetőt váltotta gólra, és bár a szünetig hátralévő időben még a vezetést is megszerezhette volna a királyi gárda, több találat nem esett, így 1–1-es állás mellett vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész úgy kezdődött, ahogy az első, Juventus-góllal. Hasan Salihamidzic fejelt szögletet követően a Real Madrid kapujába (2–1).

A spanyol csapat hamar egyenlíthetett volna, ám Gianluigi Buffon résen volt Ronaldo és Guti próbálkozásánál is.

Hiába támadott ezt követően többet a Real, és volt még lehetősége az utolsó percben is, gólt már nem tudott szerezni, így a Juventus jutott a Béke-kupa fináléjába.

Az elődöntő másik összecsapásán az Aston Villa a 14. percben szerezte meg a vezetést a Porto ellen: Marc Albrighton beadását követően Emlie Heskey volt eredményes (1–0).

A többet támadó angolok az első félidő hajrájában növelték előnyüket, a mérkőzés emberének választott Steve Sidwell szöglet után talált közelről a hálóba (2–0).

A második játékrészben tíz emberre fogyatkozott az Aston Villa: a 69. percben az első gólt szerző Heskey-t küldte le a bíró.

Az utolsó percben tizenegyeshez jutott az emberelőnyben játszó Porto, a Lyon ellen duplázó Hulk nem hibázott, ám mivel több gól már nem esett, így 2–1-gyel az Aston Villa jutott a döntőbe.

BÉKE-KUPA

ELŐDÖNTŐ
Aston Villa (angol)–Porto (portugál) 2–1 (2–0)
Az Aston Villa kezdőcsapata: Guzan – Shorey, Cuellar, Davies, Lichaj, Albrighton, Sidwell, Reo-Coker, Young, Heskey, Carew
A Porto kezdőcsapata: Nuno – B. Alves, Pereira, Roque, Fucile, Meireles, Guarín, Reges, Falcao, Mar. González, Varela.
Gólszerző: Heskey (14.), Sidwell (37.), ill. Hulk (90. – tizenegyesből)
Kiállítva: Heskey (69.)
 
Juventus (olasz)–Real Madrid (spanyol) 2–1 (1–1)
Juventus: Buffon – Grygera, Chiellini, Cannavaro (Legrottaglie, 46.), Salihamidzic – Camoranesi, Melo (Marrone 71.), Tiago, Giovinco (C. Zanetti, 61.) – Del Piero (Iaquinta, 68.), Amauri
Real Madrid: Dudek – M. Torres, Pepe, Metzelder, Drenthe – C. Ronaldo, Guti (Gago 78.), Diarra, Granero – Raúl (Negredo, 74.), Benzema (Higuaín 72.)

A DÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Aston Villa–Juventus
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik