Ilyen keretekkel lépnek pályára Eb-ellenfeleink márciusban

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.14. 16:36
Toni Kroos ismét tagja a német válogatott keretének (Fotó: Getty Images)
A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon a házigazda németek mellett Skóciával és Svájccal találkozik. A mieink mindhárom csoportellenfele keretet hirdetett a márciusi felkészülési mérkőzésekre. Julian Nagelsmann hat újonccal készül Franciaország és Hollandia ellen, a skótoknál két sérülés miatt kimaradó van, míg a svájciaknál a csapatszellemen is javítani kell márciusban.

Julian Nagaelsmann, Németország szövetségi kapitánya kihirdette 26 főből álló keretét, melyben hatan is most először léphetnek pályára a felnőttválogatottban. Az újoncok mellett van több visszatérője is a németeknek, például a válogatottságot korábban már lemondó Toni Kroos. A Real Madrid játékosa mellett Manuel Neuer, Chris Führich, Robin Koch, Bernd Leno és Jamal Musiala is a keret tagja, noha a közelmúltba különböző okok miatt hiányoztak Nagelsmann csapatából.

A német labdarúgó-válogatott 23-án Lyonban lép pályára Franciaország ellen, majd három nappal később Hollandiát fogadja.

A Marco Rossi vezette magyarok első ellenfele Svájc lesz az Eb-n. Murat Yakin együttese Dániával és Írországgal találkozik márciusban. A svájciaknál visszatért Silvan Widmer, Kevin Mbabu, Becir Omeragic és Uran Bislimi is. A 39-szeres válogatott Widmer több sérüléssel is küzdött, míg az Augsburg játékosa, Mbabu 2022 szeptembere óta először tagja ismét a keretnek. A meghívottak között természetesen ott van a 121 mérkőzéssel válogatottsági rekorder, Grant Xhaka is.

„Nagyon várom, hogy néhány új játékossal, az új asszisztensemmel, Giorgio Continivel és sok bevált futballistával megtapasztalhassam az Európa-bajnokság évét. Az Eb-t megelőző felkészülési mérkőzéseket szeretnénk felhasználni a fogaskerekek finomhangolására, hogy minden megfelelően illeszkedjen a tornán. Ebbe a játékos és taktikai elemek mellett a csapatszellem is beletartozik”nyilatkozta Murat Yakin a svájci szövetség honlapján.


Steve Clarke is kihirdette 25 fős keretét. A skót válogatott – Németországhoz hasonlóan – a hollandok ellen játszik, méghozzá Amszterdamban március 22-én. Négy nappal később pedig Glasgow-ban fogadja Észak-Írországot. Sérülés miatt sem a Celtic csapatkapitánya, Callum McGregor, sem a Brentford hátvédje, Aaron Hickey nem került be a keretbe.

Clarke kijelentette, hogy alapvetően a kijutást kiharcolókra számít az Európa-bajnokságon is. A selejtezősorozatban 29 labdarúgó lépett pályára, azonban Németországba csak 23 játékost lehet nevezni, így biztosan lesznek komoly kimaradók.

 


UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A CSOPORTKÖR MENETRENDJE
A-CSOPORT
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik