John Carew semlegesítése megoldhatatlan problémát okozott

Vágólapra másolva!
2007.08.22. 21:39
A norvég labdarúgó-válogatott John Carew duplájával legyőzte Argentínát. A dél-amerikaiak csak szépíteni tudtak, Maxi Rodriguez szabadrúgásból volt eredményes.
John Carew két gólt szerzett
Reuters
John Carew két gólt szerzett
John Carew két gólt szerzett
Reuters
John Carew két gólt szerzett

A magyar labdarúgó-válogatottal azonos Eb-selejtező-csoportban szereplő norvég csapat felkészülési mérkőzésen Argentína legjobbjait fogadta.

Az első negyedóra elteltével megszerezte a vezetést a hazai csapat: John Arne Riise tört be a tizenhatoson belülre, de ott liverpoolos csapattársa, Javier Mascherano szabálytalanul szerelte. A játékvezető büntetőt ítélt, John Carew pedig értékesítette.

A félidőre egygólos norvég vezetéssel vonultak a csapatok, de John Carew megoldhatatlan feladatot jelentett már eddig is a védőknek. Az 58. percben a norvégok megduplázták az előnyüket: Riise ívelt középre szabadrúgást, Carew pedig a hálóba bólintott.

Az argentin együttes erejéből csak a szépítésre tellett: Maxi Rodriguez szabadrúgását nem tudta védeni a csereként beállt Jarstein kapus.

A Copa Americán második helyig jutó argentin válogatott erejéből az egyenlítésre már nem futotta, vereséggel távozott az Ullevaal-stadionból – elsősorban John Carew miatt…

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

NORVÉGIA - ARGENTÍNA 2-1 (1-0)
Oslo, Ullevaal-stadion
Norvégia:
Opdal (Jarnstein, 46.) - Storbaek, Hangeland, R. Johnsen, J. A. Riise - B. Riise (Tettey, 72.), M. Andresen, Haestad - Braaten, M. G. Pedersen (Strand, 72.) - Carew (Solli, 82.).
Argentína
Ustari - J. Zanetti, Garay, Burdisso, G. Milito - M. Rodriguez, Mascherano, L. González (F. Insua, 46.) - Messi, D. Milito (Gago, 78.), Lavezzi (Saviola, 46.).
Gólszerző: Carew (12.-11-es, 58.), Maxi Rodriguez (83.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik