A Barcelonát ászai vitték győzelemre

Vágólapra másolva!
2006.12.14. 14:58
A Japánban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság második elődöntőjében a BL-győztes Barcelona fantasztikus játékkal négy góllal verte a mexikói Américát, amely együttes a játék semmilyen elemében nem volt méltó partnere a katalán gárdának. A vasárnapi fináléban a Libertadores-kupa győztese, a brazil Internacional de Porto Alegre vár Frank Rijkaardékra.
Gudjohnsen nem adós mostanság a gólokkal
Reuters
Gudjohnsen nem adós mostanság a gólokkal
Gudjohnsen nem adós mostanság a gólokkal
Reuters
Gudjohnsen nem adós mostanság a gólokkal

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG:

ELŐDÖNTŐ:
BARCELONA (SPANYOL) - AMÉRICA (MEXIKÓI) 4-0 (2-0)

Helyszín: Jokohama
Nézőszám: 60 ezer
Vezette: Óscar Ruiz (kolumbiai)
Gólszerzők: Gudjohnsen (11.), Márquez (30.), Ronaldinho (66.), Deco (85.)

Barcelona (spanyol): Valdés - Zambrotta, Puyol, Márquez, Gio - Motta (Xavi, 60.), Iniesta, Deco - Giuly (Belletti, 74.), Ronaldinho - Gudjohnsen (Ezquerro, 67.)
Edző: Frank Rijkaard

América (mexikói): Ochoa - Castro, Óscar Rojas, Davino, Ricardo Rojas - Argüello, Villa, Pereira (Vuosao, 74.), Cabañas (Blanco, 46.) - Claudio López (Mendoza, 74.), Cuevas
Edző: Luis Fernando Tena

Ronaldinhót nem igen zavarta a vizes talaj, bemutatta a "Zidane-cselt" is
Reuters
Ronaldinhót nem igen zavarta a vizes talaj, bemutatta a "Zidane-cselt" is
A csütörtöki, szakadó esőben lejátszott elődöntő egy pillanatig sem volt kétesélyes, nemcsak a papírforma, hanem még a pályán mutatott játék képe alapján sem, hiszen az első percektől kezdve az akklimatizáláson láthatóan könnyen túlesett, nagy kedvvel és önfeledten játszó Barcelona akarata érvényesült.

Azonnal átvették a játék irányítását, az Iniesta, Deco, Ronaldinho alkotta támadósor szemre is tetszetősen alakította a támadásokat. Bár a volt valenciai Claudio Lopez a találkozó elején megijesztette a katalánokat, ők nagy félelmükben azonnal helyzetekkel, majd a 11. percben a vezető góllal válaszoltak: Ronaldinho és Iniesta kombinációját Gudjohnsen váltotta gólra.

Egy kicsit visszavett az első percek tempójából a vezetést szerző gránátvörös-kék alakulat, átmentek „labdajáratóba”, ekkor 65 százalékban birtokolták a labdát, amelyet a közép-amerikaiak inkább kevesebb, mint több sikerrel nyomoztak.

Komolyabb lehetőség azonban nem alakult ki, mígnem a 30. percben a mexikói légiós Marquez fejjel betalált, kettőre növelve ezzel a Barca-előnyt.

Ettől az egyébként sem túl meggyőző América magát meg-, a mérkőzést pedig feladta, innentől kezdve csupán a különbség nagysága volt kérdés.

A második felvonás 66. percében Giuly passzát a Japánban is körülrajongott Ronaldinho váltotta gólra - spanyol lapértesülések szerint a FIFA év játékosa szavazáson a brazil klasszis idén is az első helyen végez, megismételve tavalyi sikerét -, majd a végeredményt Deco állította be a hajrában.

Spanyolországban úgy tudják: a brazil klasszis idén is az év játékosa lett a FIFA-nál
Reuters
Spanyolországban úgy tudják: a brazil klasszis idén is az év játékosa lett a FIFA-nál

Nem késztette teljes erőbedobásra az América a Barcelonát, így a katalánok kedvükre gálázhattak az elődöntőben. Tartották a labdát, emellett váratlan egyéni megmozdulásokkal és zseniális egyérintőkkel szórakoztatták a Yokohamában megjelent hatvanezres publikumot.

A döntőt vasárnap, magyar idő szerint 11.20 órai kezdettel rendezik. A brazil Internacional minden bizonnyal komolyabb erőpróbának ígérkezik a katalánok számára, egy dolog változatlan csupán: azon az összecsapáson is Frank Rijkaard csapata az esélyesebb.

További menetrend:

  • péntek, 5. helyért:
  • Auckland (új-zélandi) - Dzsenbuk (dél-koreai) - Tokió, 11.20 óra
  • szombat, 3. helyért:
  • al-Ahli (egyiptomi) - America (mexikói) - Jokohama, 8.20 óra
  • vasárnap, döntő:
  • Internacional (brazil)-FC Barcelona (spanyol) - Jokohama, 11.20 óra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik