A nyűg

Vágólapra másolva!
2008.02.16. 23:21
A Medjimurje Cakovec végül nem jött el. Előfordul az ilyesmi. Az ember olykor hiába ad bele apaitanyait, hiába egyeztet egyszer, kétszer, hétszer – a várva várt eseményből nem lesz semmi. Így járt most a Kaposvár labdarúgócsapata is. A szimpatikus és hazai szinten felettébb kulturált futballt bemutató Rákóczi szombaton edzőmeccsre készült.

A játékosok lelkesen várták a hét végét, igaz nem a Celtic, az Atlético Madrid vagy a Roma érkezett a városba, hanem a Medjimurje Cakovec. Illetve... érkezett volna. S itt most jöhetne egy gonoszkodó megjegyzés: megérdemelték a kaposváriak. Ezen a szombaton tudniillik megkezdődött a hazai fociszezon, tétmeccseket játszottak a csapatok, igaz, nem bajnoki pontokért, „csupán” a Ligakupa-sikerért. Természetesen a Rákóczi csatája is szerepelt a programban, a zöld-fehérek Székesfehérvárott tették tiszteletüket, s ahogy mondani szokták, jelentős erőpróba várt rájuk. Ha olykor kritizáljuk is az MLSZ-t, megkérdőjelezzük döntéseit, szóvá tesszük Kisteleki István elnök magánakcióit – azt nem vitatjuk, hogy a Ligakupa létrehozása ragyogó ötlet volt.

Ehhez képest a csapatok időnként félvállról veszik, nyűgnek tekintik, pedig örülniük kellene, hogy több tétmeccsen pallérozódhatnak a gyenge terhelés miatt puhánynak tetsző játékosaik. Mondani sem kell: nálunk ez sem működik. Kell-e jobb erőfelmérő a Magyar Kupában is érdekelt, a bajnokságban tisztességesen szereplő Kaposvárnak egy héttel a bajnoki rajt előtt, mint egy hajtós ki-ki meccs Székesfehérváron? Ám úgy tűnik, a Rákóczi háza táján úgy gondolták, menjen csak a Sóstói Stadionba a „fakó”, a legjobbak pedig mérkőzzenek inkább a horvát bajnokság utolsó helyezettjével – ez szakmailag megmagyarázhatatlan.

A Medjimurje Cakovec végül nem jött el. A horvátok már pénteken jelezték távolmaradásukat, talán lerobbant a buszuk, eltűntek a pumpák, s csak lyukas mezt találtak volna a hidegben. Így maradt ellenfél nélkül ezen a szombaton a Kaposvár, s ezért tartott tréninget fiainak tétmeccs helyett Prukner László. Lenézve, komolytalanná téve a Ligakupát, meccs nélkül hagyva Oláh Lórántot, André Alvest, Maróti Bélát s a többieket.

A Cakovec mérkőzés nélkül is hülyét csinált a Rákócziból.

SINKOVICS GÁBOR
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik