Mágusra várva – Mohai Dominik jegyzete

MOHAI DOMINIKMOHAI DOMINIK
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 00:02

 

Németh Zoltán, Preszeller Tamás, Bekő Balázs, Szentes Lázár, Mészöly Géza, Király József, Herczeg Miklós, Boér Gábor, Kondás Elemér, Tuifel Péter, Király József újra, Csató Sándor, Dobos Barna, Klausz László, Tímár Krisztián, Antonio Munoz, Kuznyecov Szergej és… Borbély Balázs. Végigolvasni is fárasztó a felsorolást, amely az ETO FC Győr vezetőedzőinek nevét tartalmazza 2015 nyara, a klub NB I-ből kizárása óta. Úgy tűnik, Világi Oszkár 2022-től íródó tulajdonosi szerepvállalásával sem változtak a sportszakmai módszerek: krízis esetén általában az edző feje hullik. Pedig annak ellenére, hogy Antonio Munoz – akit „jó érzékkel” a Nyíregyházát rég nem látott sikerre vezető Tímár Krisztián menesztése miatt neveztek ki – gyengén zárta a 2023-as tavaszt, megkapta a bizalmat az újjáépített csapat vezetésére, hogy aztán az ősz végi, tavasz eleji hullámvölgyben neki is megköszönjék a közreműködést.

Semmi sem változott, vissza a régi reflexekhez.

Hétfő este fél tizenegykor Kuznyecov Szergej gondterhelten roskadt le az ETO FC Győr sajtótermében a névtáblájával címkézett asztalhoz. Meggyötörten nyilatkozott a Szeged elleni 1–0-s vereséget követően, ám azt talán maga sem gondolta, hogy az ő névtáblája is odakerül, ahova elődeié… Nyolc meccsen négy győzelem és négy vereség – és szerdától már nem ő a győriek vezetőedzője, hanem a Dunaszerdahelyről beugró Borbély Balázs. A közleményhez csatolt fotón látszik, hogy nemrég készülhetett el a címeres pulóverére préselt B. B. monogram. A kilenc év alatt lezajlott tizenhetedik edzőváltás legfőbb tapasztalata talán az lehetne Győrben, hogy ne bajlódjanak a névre szóló felszerelésekkel, mert kárba vesznek a szép melegítők. Újabban a K. SZ., néhány hónapja az A. M. feliratúak kerültek oda, ahova a gondosan megszerkesztett névtáblák.

A viharos szereplés és az idei második edzőváltás ellenére öt győzelem választja el az ETO-t a feljutástól, ahogyan a Vasast is, így a két csapat egymás elleni eredménye dönthet az utolsó előtti fordulóban. Hogy ezt képes-e beteljesíteni, és a klub fennállásának 120. születésnapját méltó módon élvonalba jutással ünnepelni, az kisebb részt Borbély Balázs, nagyobb részt pedig a csalódást keltő játékosanyag és az azt összeállítók felelőssége.

Talán a kilenc éve NB I-re váró győriek is megbocsátják az elmúlt hónapokban látott széthullást, ha Borbély öt mérkőzésre Mágussá válik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik