Filó-zófia

Vágólapra másolva!
2007.08.21. 23:15
Azt mondja a szerkesztő, kommentálni kellene Filó Tamás kijelentését. Rendben, de… Egy: kicsoda Filó Tamás; kettő: vajon mit mondhatott? Persze kéznél van a válasz: Filó Tamás a nullapontos Tatabánya kevéssé ismert védője, sőt csapatkapitánya (!), vihart kavaró kijelentése pedig arra vonatkozik, hogy társai és saját nevében kikéri magának az NB III-as minősítést.

Ehhez persze tudni kell, hogy a csapat leköszönő (kirúgott?) vezetőedzője, Mészáros Ferenc (immár) volt együttesére vonatkozóan kijelentette: nehéz volna eredményt produkálni ezzel az NB III-as szintű kerettel. No, most. Nekem csupán annyi dereng az egyébként 21-szeres válogatott Mészáros Ferenc játékos-pályafutásáról (pedig aktív korában voltam a leglelkesebb szurkoló!), hogy Görögországban, világbajnoki selejtezőn 0–0-s állásnál kihagyhatatlan helyzetből az égbe lőtte a labdát.

Persze minden első osztályú vagy éppen NB III-as játékossal megeshet, hogy elpuskáz egy helyzetet, de Mészárosnak külön pechje volt, hogy ezt pályafutása talán legfontosabb mérkőzésén tette, amikor kétesztendőnyi szünet után ismét bizalmat kapott a szövetségi kapitánytól, a BL-győztes edzőtől, Jenei Imrétől.

A kapitány mégsem mondta, hogy ilyen NB III-as szintű játékosokkal sajnos nem tudunk kijutni a vb-re, hogy bizony Mészáros Ferenc nem Gheorghe Hagi… Nem, ő végtelen csalódottságában csak annyit mondott: Magyarországon nem tudja véghezvinni, amit vállalt, ezért lemond. Mészárostól persze így nem is lehet szimpatikus, hogy gyalázza a keretet, amelynek irányítását korábban ő vállalta el.

Filó Tamástól viszont a csapat által elért „eredmények” tükrében aztán végképpen megmosolyogni való, hogy kikéri magának a minősítést. Márpedig ő tudja, hiszen olyan világverő együttesekben ért el feledhetetlen sikereket az elmúlt években, mint a III. Kerület, az Érd, a Szigetszentmiklós, a Csepel, az Eger és a Dabas. A helyzet a szokásos: amikor szóban kell futballozni, mindenki világbajnok, amikor a pályán, akkor jönnek a kifogások. Gyalázkodni, kritizálni tudunk – futballozni kevésbé.

SZÖLLŐSI GYÖRGY
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik