Nemzetisport.hu 2012.02.24 19:06 Frissítve: 2014.01.28 01:50

Válogatott: Lipták Zoltán sem játszhat a bolgárok elleni meccsen

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának beszámolója szerint Lipták Zoltán megsérült az Újpest mai edzésén, így nem léphet pályára a magyar válogatott jövő szerdai, bolgárok elleni felkészülési mérkőzésén.

 

A lila-fehérek védőjének az oldalsó térdszalagja sérült meg a mai gyakorláson, és az első vizsgálatok szerint néhány hetes kihagyás vár rá, így nem csatlakozik Egervári Sándor keretéhez hétfőn Telkiben. Az MLSZ arról nem adott tájékoztatást, hogy bekerül-e valaki Lipták helyére a keretbe.

Lipták sérüléséről később az Újpest hivatalos honlapja is beszámolt, és Zoran Szpisljak vezetőedző is nyilatkozott az esetről: „Az orvos rögtön megvizsgálta Lipták Zoltánt, és szerencsére semmi komolyat nem talált. Megnyúlt az oldalszalag és bedagadt a bal térde, de egy-másfél héten belül makkegészséges lesz. Hogy ne kockáztassunk egy komolyabb sérülést, orvosi javaslatra, a Baja elleni mérkőzésen nem léphet pályára."

Mint a Nemzeti Sport Online beszámolt róla, Rudolf Gergely, a görög Panathinaikosz magyar csatára sem lép pályára Bulgária ellen, mivel egyelőre nem végez teljes értékű edzésmunkát, ezért a szövetségi kapitány nem számol vele.  

A bolgárok elleni felkészülési mérkőzést február 29-én, szerdán 18 órakor rendezik meg Győrben, az mlsz.hu beszámolója szerint belépőket az IBUSZ irodáiban és internetes oldalán lehet váltani, illetve a mérkőzés napján, Győrben is lehet majd jegyet kapni a készlet erejéig.

A legolcsóbb belépő 1000, a legdrágább 2500 forintba kerül.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A BOLGÁROK ELLEN
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton), Csernyánszki Norbert (Paksi FC), Király Gábor (1860 München)
Védők: Juhász Roland (Anderlecht), Kádár Tamás (Newcastle), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Vanczák Vilmos (Sion), Varga József (DVSC-Teva)
Középpályások: Buzsáky Ákos (QPR), Czvitkovics Péter (Kortrijk), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (Eskisehirspor), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koman Vladimir (Monaco), Pintér Ádám (Real Zaragoza)
Támadók: Németh Krisztián (RKC Waalwijk), Priskin Tamás (Alanyija Vlagyikavkaz), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Mainz)

 

2019.09.23 16:57:17

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

A háború ellenére a németek nem álltak le a futballban.

2019.09.21 15:16:46

Magyar válogatott MTI/NSO

Ifj. Kocsis Sándor: Gratulálok a művésznek, sikerült megragadnia, milyen is volt ő, mindenkinek köszönöm!

2019.09.20 23:26:19

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Kocsis Sándor, aki tündökölt, előbb csapatát, aztán hazáját, majd életét veszítette el – s lelke békéjét nem találta soha. Legyen e békesség övé mindörökre, magyar földön – Puskás Ferenc mellett – pihenve immár!

2019.09.13 21:33:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A drukker ilyen, ilyennek is kell lennie – a végletek emberének. Olyannak, amilyennek a legendás osztrák futballvezér, Hugo Meisl látta egykori honfitársainkat: a magyarok vagy temetnek vagy lakodalmat ülnek.

2019.09.11 20:54:38

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA-szabályozás sem tudja felülírni az érzelmeket.