Rudolf nem jön haza a bolgárok elleni meccsre

Vágólapra másolva!
2012.02.23. 14:18
null
A bolgárok ellen biztosan nem áll össze a Szabics Imre (balra), Rudolf Gergely kettős (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Címkék
A görög Panathinaikosz magyar játékosa, Rudolf Gergely az elmúlt időszakban szinte folyamatosan sérülésekkel bajlódott. A támadó görög sajtóhírek szerint a héten is könnyített edzéseket végez – Egervári Sándor szövetségi kapitány megerősítette a Nemzeti Sport Online-nak, hogy Rudolf kihagyja a magyar válogatott jövő heti, Bulgária elleni felkészülési mérkőzését.

„Az igazán nagy kérdés Rudolf Gergely számunkra, hogy sikerül-e neki teljes mértékben felépülnie, s csak abban az esetben hívjuk meg, ha ebben a két hétben tétmérkőzésen pályára tud lépni. Ha nem, akkor nem szeretnénk felvállalni a kockázatot sem a válogatott, sem Gergely érdekében" – nyilatkozta még a bolgárok elleni meccsre készülő keret kihirdetésekor Egervári Sándor szövetségi kapitány.

Nos, a szinte folyamatosan sérülésekkel bajlódó csatár azóta sem játszott klubjában, és a legfrissebb görög sajtóhírek szerint továbbra sem végez teljes értékű munkát. Az onsports.gr híre szerint a Panathinaikosz magyar csatára és az argentin Sebastian Leto könnyített munkát végez, jövő héten gyakorolhatnak újra együtt társaikkal.

Ez alapján már valószínűsíthető volt, hogy Rudolf nem utazik haza a válogatott bolgárok elleni jövő szerdai győri mérkőzésére – ezt a Nemzeti Sport Online kérdésére Egervári Sándor is megerősítette.

„Megbeszéltük Gergővel, hogy nem lesz tagja a bolgárok elleni keretnek. Tünetmentes ugyan, de még nincs olyan állapotban, hogy számítani tudjunk rá. Ugyanakkor így is van négy csatár a keretben, ezért nem hívunk be senkit a helyére” – fogalmazott a kapitány.

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE A BOLGÁROK ELLEN
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton), Csernyánszki Norbert (Paksi FC), Király Gábor (1860 München)
Védők: Juhász Roland (Anderlecht), Kádár Tamás (Newcastle), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Lipták Zoltán (Újpest FC), Vanczák Vilmos (Sion), Varga József (DVSC-Teva)
Középpályások: Buzsáky Ákos (QPR), Czvitkovics Péter (Kortrijk), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (Eskisehirspor), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koman Vladimir (Monaco), Pintér Ádám (Real Zaragoza)
Támadók: Németh Krisztián (RKC Waalwijk), Priskin Tamás (Alanyija Vlagyikavkaz), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Mainz)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik