Válogatott: Ha odakerülök, majd most berúgom – Elek Ákos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.03. 10:45
null
Elek lő, kapufa... (Fotó: AFP)
Ma este a magyar labdarúgó-válogatott Portugáliát fogadja, amely ellen a tavaly nyári Európa-bajnokság egyik legizgalmasabb, legjobb mérkőzését vívta. Akkor a 3–3-as döntetlen magyar csoportgyőzelmet és portugál továbbjutást eredményezett, de nem sokon múlott, hogy a Kajrat Almati játékosa, Elek Ákos legyen a mérkőzés hőse, Portugália meg kiessen.

A találkozó 65. percében ugyanis a mérkőzés addigi legszebb magyar akciója végén Elek lőhette volna Rui Patrício kapujába a 4. magyar gólt, ami akkor CR-ék kiesését eredményezte volna, de a kapufa megmentette a később az egész tornát megnyerő portugálokat.

„Volt, aki úgy vélekedett, hogy Cristiano Ronaldo megköszönhetné nekem, hogy továbbengedtem őket a csoportból” – mondta mosolyogva Elek Ákos a boon.hu-nak. – „Azért ez nem teljesen igaz, hiszen akkor még sok idő volt hátra, újból egyenlíthettek volna, de egyébként is kár ezen elmélkedni. Majd ha vasárnap odakerülök, akkor berúgom.”

„Jó lenne, ha a lyonihoz hasonló teljesítményt tudnánk nyújtani, ebben az esetben ugyanis nyílt meccset játszhatnánk velük. Bízom benne, hogy nem a tavaszi forgatókönyv ismétlődik meg, hiszen a lisszaboni vb-selejtezőn egyértelműen az ő akaratuk érvényesült” – fogalmazott a 29 éves, 43-szoros válogatott középpályás.

A Kazahsztánban légióskodó Elekkel készült teljes interjú ide kattintva elérhető.

VB-SELEJTEZŐK
EURÓPA
B-CSOPORT
20.45
: MAGYARORSZÁG–Portugália (Tv: M4 Sport)
18.00: Feröer–Andorra
20.45: Lettország–Svájc (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik