Válogatott: Dárdai 40-es kerete, a kapitány videón jelentkezett

Vágólapra másolva!
2015.03.01. 14:37
A magyar labdarúgó-válogatott szakmai stábja megkezdte a közvetlen előkészületeket a március 29-i, görögök elleni Eb-selejtezőre. Az NB I első tavaszi fordulója előtt a stábtagok videobeszélgetés keretében egyeztettek a Herthát is irányító, ezért Berlinben tartózkodó Dárdai Pál szövetségi kapitánnyal – írja az mlsz.hu.

A Dárdai Pál vezette szakmai stáb tagjai (Nyilasi Tibor, Andrusch József, Szabics Imre, Sallói István, Késedi Gábor és Holanek Zoltán) a labdarúgó NB I tavaszi rajtját megelőzően jöttek össze egy részletes egyeztetésre, amelyhez a szövetségi kapitány videokonferencia keretében csatlakozott Berlinből – számolt be az egyeztetésről a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapja.

A stábtagok átbeszélték a görögök elleni mérkőzésig hátralévő teendőket, valamint kiosztották egymás közt, hogy melyik hazai élvonalbeli meccsen figyelik meg a kerettagokat, illetve ki melyik csapatrésznek lesz a felelőse a következő hetekben. Szabics Imre például három találkozót is megnézett a péntek-szombati játéknapokon: a Puskás Akadémia, az Újpest és az MTK hazai bajnokiját. A külföldön játszó labdarúgókat a megszokott módon, videoelemzések segítségével figyeli a stáb.

Az egyeztetés előtt Dárdai Pál egy bő, negyven főből álló keretnévsort állított össze, illetve készült egy második, hét-nyolc névből álló lista is, azokkal a futballistákkal, akiknek inkább hosszabb távon lehet esélyük bekerülni a keretbe, de már most árgus szemekkel figyelik őket. Az mlsz.hu a 40-es listát azonban nem tette közzé.

A beszámoló ugyanakkor hozzáteszi, hogy a görögök felől érkező híreket is kiemelten követi a szakvezetés, ott elsősorban a válogatott keretbe jelölt játékosokra irányul a figyelem, miután a március 29-i ellenfelet az uruguayi Sergio Markarián személyében frissen kinevezett szövetségi kapitány irányítja, ezért a csapat várható játékára legfeljebb következtetni lehet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik