Válogatott: „Ámulatba ejtik a kollégákat a magyar drukkerek”

Vágólapra másolva!
2016.06.24. 09:06
null
A magyar csapat, a játékosok is büszkék a szurkolóinkra (Fotó: Hegedüs Gábor)
A DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége az Eb-nyolcaddöntős magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke volt. Szabó Gergő beszélt a sérült Fiola Attila állapotáról, a válogatott pénteki és szombati programjáról, de megtudhattuk azt is, hogy miért kap dicséreteket a külföldi kollégáktól.

 

Fiola Attila vasárnapi játékáról most még nem tudok semmi biztosat, de alighanem a vele rehabilitációs munkát végző szakemberek sem – utalt az osztrákok elleni mérkőzésen sérülést szenvedő, azóta pályára sem lépő védő egészségi állapotra Szabó Gergő. – Ez szombaton derülhet ki, de még az is megtörténhet, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány majd csak a meccsnapon, vasárnap árulja el az ezzel kapcsolatos döntését.”

A sajtófőnöktől megtudhattuk, hogy a válogatott pénteki programjában délelőtt és délután is szerepel edzés – előbbin két csoportra bontva készülnek –, közte pedig lesz videózás, ebéd és csendes pihenő. A válogatott szombaton indul el Toulouse-ba, a vasárnapi, Belgium elleni nyolcaddöntő helyszínére. A tervek szerint ezúttal már a stadionban tartja meg a meccs előtti utolsó edzését – amire a legutóbbi két alkalommal nem volt lehetősége –, ami azért fontos, mert új helyszínnel kell megismerkedniük legjobbjainknak. A szombati program a hivatalos sajtótájékoztatójával lesz komplett.

Szabó Gergő elmondta: érzik a válogatott felé irányuló szeretetet a kinti szurkolók részéről, ellenben nem éreznek nyomást, hogy a drukkerek személyesen is kimutatnák érzéseiket. Mármint a stadionon kívül.

„Érezzük a sok szeretetet, támogatást, és azt is tudjuk, hogy mi zajlik otthon ezekben a napokban, főleg a meccsek alatt. Az egész ország a csapat mögött áll. A Franciaországban lévő szurkolóink elfogadták, hogy a játékosok a munkára, a felkészülésre, a feladatukra koncentrálnak. Legalábbis nem érzünk nyomást abban a tekintetben, hogy ők most mindenáron személyesen akarnának találkozni a csapattal, hogy kimutassák a szeretetüket.”

A sajtófőnök szerint hasonlóan jó kapcsolatot sikerült kialakítaniuk a magyar újságírókkal is, akiknek minden nap adnak lehetőséget friss információk megszerzésére, van nyilatkozó játékos vagy stábtag, viszont az egyéni kéréseknek nem nagyon tesznek eleget. Éppen azért, hogy ezzel is a játékosok felkészülését, pihenését, koncentrációját segítség.

Szabó Gergő elmondta, hogy a külföldi sajtós kollégák is dicsérik a magyar szurkolókat.

„Ámulatba ejtik a kollégákat a magyar drukkerek, mindig elmondják nekünk, hogy fantasztikus hangulatot képesek teremteni. A csapat, a játékosok is büszkék a szurkolóinkra, és mindig elmondják, hogy óriási segítséget jelent neki, hogy ennyien állnak mögöttük.”

A nyolcaddöntőben Belgiummal találkozunk, és ahogyan az eddig három Eb-meccsünkön, ezúttal sem mi számítunk a mérkőzés esélyeseinek.

„Mégis sikerült eddig háromszor felborítanunk a papírformát. Viszont azzal a magyar játékosok is tisztában vannak, ezt mindig le is nyilatkozzák, hogy továbbra is két lábon járunk a földön. Az erőviszonyok tekintetében semmi nem változott. Belgium ellen is nehéz lesz játszanunk. Azt nem tudnám eldönteni, hogy ők erősebbek-e Portugáliánál, de az biztos, hogy minimum azt a szintet képviselik. Hasonló teljesítményben, eredményben és sikerben bízunk, mint a csoportkörös meccseinken.”

 

LABDARÚGÓ EB 2016
CSOPORTKÖR
Június 14.Ausztria–MAGYARORSZÁG 0–2 (Szalai Á., Stieber Z.)
Június 18.Izland–MAGYARORSZÁG 1–1 (G. Sigurdsson – 11-esből, ill., Saevarsson – öngól)
Június 22.MAGYARORSZÁG–Portugália 3–3 (Gera 19., Dzsudzsák 47., 55., ill. Nani 42., Cristiano Ronaldo 50., 62.)
NYOLCADDÖNTŐ
Június 26., 21.00
Magyarország–Belgium – Toulouse, Városi Stadion – Tv: M4 Sport, élőben az NO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik