Válogatott: A legjobbat reméljük, de a legnehezebbre számítunk - Pintér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.06. 17:20
null
Pintér Attila nehéz mérkőzésre számít Észak-Írország ellen (Fotó: Korponai Tamás)
Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szombaton sajtótájékoztatót tartott az Észak-Írország elleni vasárnapi Európa-bajnoki selejtező előtt.

„Holnap lesz az első tétmeccsünk ebben a gyönyörű stadionban, s természetesen nagyon fontos számunkra az északírek elleni találkozó – kezdte szombati sajtótájékoztatóját Pintér Attila szövetségi kapitány. – A legjobbat reméljük, de a legnehezebbre számítunk. Az ellenfél keretében hét Premier League-játékos van, s a gárda remekül helytállt Uruguay és Chile ellen, ráadásul ezeken a találkozókon négy-öt játékosuk nem lépett pályára. Hiába százszázalékos a mérlegünk Észak-Írország ellen, a holnapi meccs lesz a legnehezebb számunkra.”

„A holnapi mérkőzés előtt és általában sem szeretnék belemenni személyeskedésekbe. Azért nem, mert ez nagyon jellemző volt a magyar labdarúgásra. Ha bármire készülünk, akkor belülről olyan dolgokat próbál valaki keverni, ami elvonja a figyelmet, s nem arra koncentrálunk, amire kellene.”

Azok vannak és lesznek ennek a magyar válogatottnak a keretében, akik megfelelnek három követelménynek. Akik illenek a kialakított, begyakorolt és versenyképes játékrendszerekbe. A második a lábakban lévő tétmeccsek száma. A harmadik, s egyben legfontosabb szempont az emberi minőség, ebben egyetértek [Antonio] Conte mesterrel.”

„Mit ígértem hétfőn? Azt, hogy hat edzést tartunk a héten, s az eddigi hibákat igyekszünk kijavítani. Szerdán játszottunk egymás között több rendszerben. A játékosoknak meg tudtuk mutatni, mit kell másképp csinálni, hogy az északírekkel felvegyük a versenyt.”

„A fejemben már megvan a kezdőcsapat, remélem, nem jön közbe semmi. Sajnálom Gera Zolit, akivel nagy terveim voltak erre a meccsre, de az egyik edzésen – nem súlyos – sérülést szenvedett.”

„Stieber Zoltánra is szeretnék kitérni. Kiutaztunk hozzá, megnéztük még a felkészülési időszakban. Sajnos megsérült, másfél hetet kihagyott, illetve mindössze 45 percet játszott eddig tétmérkőzésen. Ezért úgy döntöttünk, nem kap meghívót a keretbe.”

„Végül kérni szeretnék. A csapattól azt, hogy tegyen meg mindent, hogy minden mérkőzésen győzelemmel hagyja el a pályát. Amit begyakoroltunk, azt bátran alkalmazza, s ezt tegye alázattal. Olyan alázattal, hogy amikor a játékosok lejönnek a pályáról, a szurkolók elfogadják őket, bármi is az eredmény. Arra kérem a szurkolókat, hogy biztassák a csapatot a nehéz pillanatokban, hogy még hamarabb újra olyan játékot tudjunk produkálni, ami kell a jó eredményhez. A futballszerető emberektől és a sajtótól pedig azt kérem, ne egy meccs alapján ítéljenek. A csapat nevében kérem, legalább feleannyi időt adjanak, mint a korábbi válogatottaknak.”

Pintér: Csak az lehet válogatott, aki megfelel három követelménynek

Dzsudzsák: Nem megérzések alapján készülünk

SZAVAZÁS

Milyen eredménnyel zárul a Magyarország–Észak-Írország Eb-selejtező?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nem szabad előre gondolkodnunk, mindig az adott mérkőzést kell minél jobban megoldanunk. Majd a selejtezők végén megnézzük, hány pontot szereztünk, s hogy az mire elég. Sikerült feltérképeznünk az északíreket, a hibáikat is. Tudni kell, ötfős védőfallal játszanak, amit nem könnyű feltörni. Úgy látom, hogy a játékosok jó állapotban vannak, de formaingadozások lehetnek. A keretben volt olyan, aki befért volna mérkőzésre nevezhetők közé, de a formája miatt mégsem számítunk rá holnap. Örülök, hogy ebben a szép ferencvárosi stadionban játszhatjuk az első selejtezőt. Mondhatnám, ez a második családom, itt lettem Pintér Attila. Nem nagyon szoktunk itt veszteni, remélem, így lesz ez holnap is” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

AZ ÉSZAKÍREK ELLENI KERET

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Rózsa Dániel (Haladás)
Védők:
Heffler Tibor (Videoton), Juhász Roland (Videoton), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Lang Ádám (Győri ETO), Lipták Zoltán (Győri ETO), Litauszki Róbert (Újpest), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások:
Balogh Balázs (Újpest), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nagy Gábor (Újpest), Tőzsér Dániel (Watford), Varga József (DVSC-Teva), Zsidai László (DVSC-Teva)
Támadók:
Futács Márkó (Mersin), Nikolics Nemanja (Videoton), Priskin Tamás (Győri ETO), Rudolf Gergely (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO)


EB-SELEJTEZŐ
MAGYARORSZÁG–ÉSZAK-ÍRORSZÁG

Budapest, Üllői út, 18.00. Tv: M1. Vezeti: Aytekin (német) – ÉLŐBEN AZ NSO-N!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik