Eb 2016: „Erős magyarok” - az északírek az iksszel sem lennének csalódottak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.09.06. 18:09
null
Michael O'Neill szerint a létszámemeléssel Észak-Írország is óriási esélyt kapott (Fotó: Action Images)
Erősnek tartja a magyar csapatot Michael O’Neill, az északír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki nehéz mérkőzésre számít vasárnap az Üllői úton a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezősorozatának nyitányán.

„Jól sikerült a felkészülésünk, és szeretnénk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy végül ott legyünk az első háromban” – nyilatkozta a szakember, aki szerint csapata az Eb létszámnövelésével hatalmas lehetőséget kapott, ugyanis ilyen jó esélyekkel talán még sohasem vághattak neki egy kvalifikációnak. A tréner hozzátette, számos rutinos futballistájának ez lehet az utolsó esélye arra, hogy nagy nemzetközi tornán szerepeljen, külön kiemelte Steven Davis és Aaron Hughes nevét.

Michael O’Neill úgy vélte, együttese már a legutóbbi, világbajnoki selejtezősorozatban sem nyújtott rossz teljesítményt, ugyanakkor Portugália és Oroszország mögött nem lehetett esélyük a továbbjutásra. A mostani sorsoláskor azonban valamivel jobban jártak, ugyanis úgy gondolja, hogy a csoportból Görögországnak, Romániának, Finnországnak, Magyarországnak és nekik hasonló esélyeik vannak.

A magyarokkal kapcsolatban elmondta, kielemezték riválisuk mérkőzéseit, különösen a Pintér Attila irányítása alatt lejátszott négy találkozót.

„Erős csapat a magyar, és semmivel sem lesz könnyebb dolgunk, mintha Romániában vagy Görögországban kellene pályára lépnünk” – mondta a tréner, aki arra a kérdésre, hogy elégedett lenne a döntetlennel, azt mondta, a magyar csapat erősebb, így ez nem lenne csalódás a számukra, ennek ellenére nem erre fognak játszani. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a továbbjutáshoz – amelyhez véleménye szerint 17 pontra van szükség – elengedhetetlen, hogy együttese idegenben is gyűjtsön pontokat.

A szövetségi kapitány Gera Zoltán sérülésével kapcsolatban azt mondta, hogy a veterán támadó csaknem két éve nem játszott a magyar válogatottban, így az általuk elemzett összecsapásokon sem, ezért a Ferencváros támadójának kiválása nem változtat a felkészülésükön.

Az NSO Tv összefoglalója

A 23 FŐS ÉSZAKÍR KERET
Kapusok:
Roy Carroll (Notts County), Alan Mannus (St. Johnstone), Michael McGovern (Hamilton)
Védők: Aaron Hughes (Brighton), Chris Baird (West Bromwich), Gareth McAuley (West Brom), Craig Cathcart (Watford), Daniel Lafferty (Burnley), Conor McLaughlin (Fleetwood), Luke McCullough (Doncaster)
Középpályások: Steven Davis (Southampton), Chris Brunt (West Brom), Sammy Clingan (Kilmarnock), Corry Evans (Blackburn), Oliver Norwood (Reading), Shane Ferguson (Newcastle), Paul Paton (Dundee United), Andy Little (Preston)
Csatárok: Kyle Lafferty (Norwich), Niall McGinn (Aberdeen), Jamie Ward (Derby), Billy McKay (Inverness), Josh Magennis (Kilmarnock), Will Grigg (MK Dons)

EB-SELEJTEZŐ
MAGYARORSZÁG–ÉSZAK-ÍRORSZÁG

Budapest, Üllői út, 18.00. Tv: M1. Vezeti: Aytekin (német) – ÉLŐBEN AZ NSO-N!

SZAVAZÁS

Milyen eredménnyel zárul a Magyarország–Észak-Írország Eb-selejtező?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik