Győzelmi kényszerben van ellenfelünk, ez segíthet - Egervári

Vágólapra másolva!
2013.03.25. 18:49
null
A mieink már Isztambulban edzettek (Fotók: Szabó Miklós)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tartott Isztambulban a mieink holnap esti, Törökország elleni világbajnoki selejtezőjének helyszínén. A szakember nagyon nehéz meccsre számít, de úgy véli, segíthet, hogy a törökök győzelmi kényszerben vannak.

 

„Nagyon nehéz mérkőzésre készülünk, óriási a tét, hiszen két olyan csapat játszik, amelyik a második helyért küzd a csoportban. Az utolsó pillanatban két pontot veszítettünk Románia ellen pénteken, de ezen már túltette magát a közösség, és megfelelő mentális állapotban vagyunk, készen állunk a holnapi meccsre” – nyilatkozta Egervári Sándor.

A kapitány elmondta, a románok elleni találkozóhoz hasonlóan ezúttal is csak közvetlenül a mérkőzés előtt hirdeti ki a kezdőcsapatát, a mieink összeállítása a ma esti edzéstől is függ, és attól, hogy ki milyen állapotban lesz a holnapi összecsapásig.

„Tisztában vagyunk vele, hogy milyen minőséget képviselnek a törökök, nem titok, hogy nagyon jó csapattal kell megküzdenünk. Győzelmi kényszerben vannak a törökök, ez a mi malmunkra hajthatja a vizet" – jelentette ki a kapitány.

„A Budapesten elkövetett hibákat szeretnénk jóvátenni, de ezt csak bravúros szerepléssel érhetjük el" – tette hozzá Egervári.

A sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány mellett Szabics Imre is részt vett, aki szerint a magyar csapat jól játszott Románia ellen, és erre építhetünk.

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredmény születik a magyar válogatott Törökország elleni vb-selejtezőjén?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Majdnem tökéletes meccset játszottunk a románok ellen, abból kell erőt merítenünk, és az kell, hogy hitet adjon a csapatnak” – nyilatkozta Szabics Imre.

A magyar válogatott egyébként 23 fős kerettel utazott el Isztambulba, a kisebb sérüléssel bajlódó Szakály Péter nem tartott a mieinkkel. Egervári Sándor közvetlenül a mérkőzés előtt hirdeti csak kezdőcsapatát – a törökök is kivárnak, Hamit Altintop játéka kérdéses a selejtezőn.

A Törökország–Magyarország találkozót magyar idő szerint kedden 19.30 órától rendezik. A mérkőzésről élő szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on.

Mindent a Törökország–Magyarország vb-selejtezőről: ide kattintva megtekintheti a keddi mérkőzéssel kapcsolatos összes hírünket.

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPA, D-CSOPORT – A KEDDI PROGRAM

TÖRÖKORSZÁG–MAGYARORSZÁG (Tv: M1)
19.30, Isztambul, Sükrü Saracoglu Stadion. V: Milorad Mazsics (szerb)
VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK
Törökország: Volkan Demirel – Gökhan Gönül, Semih Kaya, Bekir Irtegün, Hasan Kaldirim – Nuri Sahin, Selcuk Inan – Arda Turan, Sercan Sararer, Umut Bulut – Burak Yilmaz
Magyarország: Király Gábor – Varga József, Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás – Pintér Ádám, Hajnal Tamás – Koman Vladimir, Szabics Imre, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám

ÉSZTORSZÁG–ANDORRA
18.00,
Tallinn, A. Le Coq Arena. V: Jan Valasek (szlovák)

HOLLANDIA–ROMÁNIA (Tv: Digi Sport1)
20.30, Amszterdam, Amsterdam ArenA. V: Mark Clattenburg (angol)

AZ ÁLLÁS
1. Hollandia 5 5 16–2 +14 15
2. MAGYARORSZÁG 5 3 1 1 12–7 +5 10
3. Románia 5 3 1 1 10–6 +4 10
4. Törökország 5 2 3 6–6 0 6
5. Észtország 5 1 4 1–9 –8 3
6. Andorra 5 5 0–15 –15 0

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők:
Guzmics Richárd (Szombathelyi Haladás), Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Brann), Lipták Zoltán (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (Sion), Varga József (Greuther Fürth)
Középpályások:
Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Gyurcsó Ádám (Videoton), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pátkai Máté (Győri ETO), Pintér Ádám (Real Zaragoza)
Támadók:
Böde Dániel (Ferencváros), Kovács István (Videoton), Rudolf Gergely (DVTK), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Mainz)

A TÖRÖK VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Volkan Demirel (Fenerbahce), Onur Kivrak (Trabzonspor), Tolga Zengin (Trabzonspor)
Védők: Serdar Aziz (Bursaspor), Gökhan Gönül (Fenerbahce), Bekir Irtegün (Fenerbahce), Hasan Ali Kaldirim (Fenerbahce), Semih Kaya (Galatasaray), Serdar Kurtulus (Gaziantepspor), Gökhan Zan (Galatasaray)
Középpályások: Hamit Altintop (Galatasaray), Soner Aydogdu (Trabzonspor), Mehmet Ekici (Werder Bremen), Caner Erkin (Fenerbahce), Kerim Frei (Fulham), Selcuk Inan (Galatasaray), Alper Potuk (Eskisehirspor), Olcay Sahan (Besiktas), Nuri Sahin (Dortmund), Arda Turan (Atlético Madrid)
Támadók: Umut Bulut (Galatasaray), Mevlüt Erdinc (Rennes), Sercan Sararer (Greuther Fürth), Burak Yilmaz (Galatasaray)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik