Nemzetisport.hu 2013.03.25 16:00 Frissítve: 2014.06.04 02:06

Válogatott: A magyarok ellen jöhet az újabb három pont - Avci

Számít a közönség támogatására és bízik csapatában a mieink ellen készülő török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Abdullah Avci. A szakvezető hétfői sajtótájékoztatóján beszélt az elvárásokról, majd Selcuk Inan is megszólalt.

Avci állásába kerülhet, ha kikap a török válogatott kedden a mieinktől (Fotó: Reuters, archív)

 

 

„Remélem, az Andorra elleni jó teljesítményünk tovább javul a Magyarország elleni keddi vébéselejtezőn – nyilatkozta sajtótájékoztatóján Abdullah Avci, aki azt is elmondta, hogy játékosai jó erőállapotban vannak. – Nagyon fontos kilencven perc elé nézünk. Mondanom sem kell, mennyire fontos lesz, hogy végig koncentráljunk, mindenre figyelnünk kell. Fontos, hogy csapatként működjünk, és hogy a közönség kitartson mellettünk."

Avci 50 ezer fanatikus szurkolóra számít a mieink elleni vb-selejtezőn. Az Andorra otthonában 2–0-ra megnyert mérkőzés után többen azt hangoztatták, hogy a futballisták nem tartják be a kapitány utasításait, ám Avci ezeket tagadta, szerinte a csapatszellem az egyik erősségük.

„Hosszú meccs lesz a magyarok elleni, elszántnak kell lennünk. A két márciusi mérkőzésre hat pontot céloztunk meg, három már megvan, holnap este jöhet a következő három, és akkor versenyben maradunk. Még egyszer hangsúlyozom: a közönség biztatása nagyon fontos" – zárta mondandóját Avci.

Selcuk Inan is megszólalt a török válogatott hétfői sajtótájékoztatóján. A Galatasaray labdarúgója tudja, mennyire fontos lesz a mieink elleni meccs, és Avcihoz hasonlóan bízik a drukkerek biztatásában.

„Mindenki a keddi meccsről beszél, tudjuk, mennyire fontos lesz. A technikai stáb és a csapat is készen áll. Nagy szükségünk lesz a közönségre. Küzdeni fogunk, folytatni akarjuk az utunkat – fogalmazott Selcuk Inan. – Mindegy, ki játszik majd, mindent meg kell tennie a győzelemért. A válogatottban bárki betölthet egy-egy posztot, a lényeg, hogy hajtson és küzdjön a sikerért."

Selcuk Inant is megkérdezték az újságírók az Andorra elleni meccs után emlegetett egyénieskedésről és széthúzásról a csapaton belül.

„Nincsenek problémák a csapaton belül, megvan az összhang. A televízió és az újságok másról számoltak be, de higgyék el nekem, nem volt igaz" – tette hozzá a Galatasaray játékosa.

A Törökország–Magyarország találkozóra kedd 19.30-kor kerül sor. A mérkőzésről élő szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on.

Mindent a Törökország–Magyarország vb-selejtezőről: ide kattintva böngészhet a keddi mérkőzéssel kapcsolatos korábbi cikkeinkből.

2020.02.16 20:35:34

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Manapság az ilyesmi lehetetlen, ahogy az is, hogy a szurkoló kiballagjon kedvenc csapata edzésére, s figyelje a gyakorlást.

2020.02.10 21:23:46

Magyar válogatott L. P. I.

2020.02.10 21:40:40

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ha nő a játékideje és elkezdi termelni a gólokat, valóban lesz értelme a beszélgetésnek

2020.02.08 11:32:56

Magyar válogatott Sz. Gy.

Évi száznál több rendezvényre, egymillió vendégre és megtérülő üzemeltetésre számítanak a Nemzeti Sportközpontoknál.