Női válogatott: ez a győzelem örökké emlékezetes marad

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.07. 18:36
null
A magyar női válogatott története 100. sikerét könyvelte el (Fotó: mlsz.hu)
A magyar női labdarúgó-válogatott 1–0-ra megverte a hajrában tizenegyest hibázó íreket a Ciprus-kupa elnevezésű felkészülési torna harmadik fordulójában, ezzel fennállása 251. meccsén a 100. győzelmét könyvelte el. A mieink az A-csoport harmadik helyén végeztek, és szerdán Walesszel játszanak a torna ötödik helyéért.

 

A magyar válogatott az olaszoktól és az osztrákoktól elszenvedett vereség után a csoport harmadik helyéért lépett pályára a Ciprus-kupán, az ellenfél a világranglistán a mieinknél tíz hellyel jobban álló ír együttes volt. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, jelentős mezőnymunkával, kevés helyzettel. A 33. percben Szarvas Alexandra szabadrúgásból járt közel a gólszerzéshez, míg az írek csak a szünet után tudtak veszélyeztetni, a 48. percben Bírónak kellett nagyot védenie – írja az mlsz.hu.

GYIRMÓTON FOGADJUK A HORVÁTOKAT

A női válogatott április 8-án (péntek) játssza a következő Európa-bajnoki selejtezőjét, amikor Horvátországot fogadja Gyirmóton. A 20.30 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A mieink négy nappal később az oroszok vendégeként lépnek pályára Szentpéterváron. A meccsre a Zenit otthonául szolgáló Petrovszkij Stadion szomszédságában, a Minor Szport Arénában kerül sor.

A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak kisebb lehetőségek, a mieink nagyon jól védekeztek, és a mezőnyben is enyhe fölényben játszottak, az írek nem tudtak meglepőt húzni a kapunk közelében. A 75. percben Szabó Viktória szabadrúgásból kapura lőtt, az ír kapus belekapott ugyan a labdába, de csak a saját kapujába tudta ütni azt (1–0).

A hajrá az ellenfélé volt, az utolsó bő tíz percben javarészt a magyar térfélen zajlott a játék, az írek a 80. percben egy kétes jogosságú büntetőt is kaptak, de a kapu fölé lőttek tizenegyesből. A hajrát fegyelmezett védekezéssel sikerült kapott gól nélkül zárnunk, így egygólos győzelmünkkel ért véget a találkozó.

„Nagyrészt kiegyenlített volt a találkozó, ám annyiban végig a mi akaratunk érvényesült, hogy az írek nem tudtak meglepetést okozni, végig tudtuk, mi várható tőlük, jól oldottuk meg a védekezést. Csak az utolsó tíz percben játszott fölényben az ír együttes, de a védelmünk jól zárt, és végül megérdemelt győzelmet arattunk. Nagyon jót tett a lelkünknek, hogy sikerült begyűjtenünk egy komolyabb skalpot, mert hibába látszott az előző mérkőzéseken is, hogy jó úton haladunk, a győzelemre, mint megerősítésre nagy szüksége van minden csapatnak” – értékelt Markó Edina szövetségi kapitány.

A magyar válogatott harmadik lett csoportjában, szerdán az ötödik helyért játszik a walesi válogatott ellen.

CIPRUS-KUPA, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Magyarország–Írország 1–0 (0–0)
MAGYARORSZÁG:
Bíró Barbara – Papp Dóra (Mosdóczi Evelin, 80.), Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia (Szabó Viktória, 58.), Tóth Gabriella – Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin – Szuh Erika (Hummel-Smuczer Angéla, 67.), Vágó Fanni (Sipos Lilla, 82.), Tóth Alexandra (Zágor Bernadett, 56.) – Szarvas Alexandra (Nagy Lilla, 89.)
Gólszerző: Szabó V. (76.)

A csoport másik mérkőzésén
Olaszország–Ausztria 0–0

A csoport végeredménye: 1. Ausztria 7 pont, 2. Olaszország 5, 3. MAGYARORSZÁG 3, 4. Írország 1

A VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI A CIPRUS-KUPA CSOPORTKÖRÉBEN
Március 2. (Derüneia):
Magyarország–Olaszország 0–2
Március 4. (Larnaka):Magyarország–Ausztria 1–2
Március 7. (Paralimni):Magyarország–Írország 1–0

A B-VÁLOGATOTT KÉT GYŐZELEMMEL ZÁRT HORVÁTORSZÁGBAN

Az U19-es együttes tagjaiból, valamint az A-válogatott keretéből ezúttal kimaradó játékosokból álló női B-válogatott a harmadik mérkőzésén a második győzelmét aratta a horvátországi Isztria-kupán. A mieink a szlovákok után az északírek felnőttcsapatát is legyőzték, ezzel megnyerték csoportjukat. Helyosztókat nem rendeznek.

A magyar együttes jól kezdte a mérkőzést, tökéletesen semlegesítette az ellenfél gyakori ívelésekre épülő taktikáját, a megszerzett labdákból indított akciókkal pedig többször is nehéz helyzetbe hozta az északír védelmet. A második félidőben még inkább a mieink kontrollálták a meccset, óriási labdabirtoklási fölényt harcoltunk ki, helyzetek pedig kizárólag az északír kapu előtt adódtak. A hajrában ezekből kettőt is kihasználtunk, a 87. percben Krascsenics Petra szép egyéni alakítás végén, egy látványos „visszacselt" követően lőtt a hálóba, a 90. percben pedig szabadrúgásból Kaján Zsanett lőtt a kapuba a keresztléc segítségével, így alakult ki a 2–0-s végeredmény.

„Gratulálok a lányoknak. Amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk, tökéletesen betartották, az északírek nem tudták a saját fegyverüket alkalmazni ellenünk. Figyelemre méltó, hogy a megerőltető torna végén, a meccs hajrájában is volt erő és tartás a játékosokban, és a végén a maguk javára fordították a találkozót. Sok pozitívumot láttam a játékunkban, jár a dicséret a lányoknak az egész hetes teljesítményükért” – mondta az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor szövetségi edző.

ISZTRIA-KUPA, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Magyarország–Észak-Írország 2–0 (0–0)
MAGYARORSZÁG:
Samu Anna – Rozmis Gabriella (Nagypál Fatima, 61.), Turányi Lilla, Németh Hanna, Szabó Dorottya – Kaján Zsanett, Horváth Zsófia (Gruber Brigitta, a szünetben), Bognár Eszter (Farádi-Szabó Edina, a szünetben), Gelb Mónika (Krascsenics Petra, 83.) – Diószegi Fanni (Magyarics Zoé, 71.), Burján Nóra (Kocsán Petra, a szünetben)
G: Krascsenics (87.), Kaján (90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik