Minifutball Eb: idén nehezebb lesz a tavaly bronzérmes magyar csapatnak

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2018.08.09. 14:54
Tavaly bravúros szerepléssel bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon a magyar minifutball-válogatott, így nagy várakozás előzi meg szereplését az idei, kijevi kontinensviadalt megelőzően, amely augusztus 12-én kezdődik az ukrán fővárosban.

A magyar minifutball-válogatott tavaly belopta magát a szurkolók szívébe, akik jobbára a televíziós közvetítésnek köszönhetően végigkövethették Nagy Lajos csapatának menetelését a csehországi Európa-bajnokságon egészen a bronzéremig.

Az idei tornára való felkészülés elején azt mondtam a srácoknak, hogy egy kiugró eredményt könnyebb elérni, mint utána azt megismételni, főleg annak ismeretében, ahogy ez az 5+1-es szakág fejlődik. Sorra erősödnek a riválisok, tűnnek fel egyre jobb játékosok, nekünk pedig tartani kell a lépést” – kezdte Nagy Lajos, a minifutball-válogatott szövetségi edzője.

A keret ennek megfelelően egy kicsit át is alakult a tavalyihoz képest, a szakmai stáb igyekezett megtalálni azokat a játékosokat, akik a sok futásra, kombinatív, gyors játékra épülő szakág követelményeinek megfelelnek. Így kerülhetett be az utazó keretbe egy 18 éves fiatal, Soltész István is, aki már a hazai bajnokságban és tornákon bizonyított, hogy kiérdemelte a tagságot.

Az alapvető célunk Kijevben, hogy túléljük a csoportkört, amely még nehezebb, mint tavaly, hiszen ötből csak két alakulat léphet tovább az első szakaszt követően – folytatta Nagy Lajos. – A mi ötösünkben ott vannak a világbajnok csehek, aztán a szerbek és a törökök, akikkel óriási, ki-ki mérkőzéseket szoktunk vívni. Végezetül az újonc Azerbajdzsán, amellyel a nyitó meccset játsszuk, és ismerve az ottani szövetség törekvéseit, rögtön kőkemény feladat vár ránk.”

Nagy Lajos – ahogy általában – most is óvatos, a korábbi kiváló NB I-es középpályás úgy tartja, majd csak az Európa-bajnokság helyszínén lehet igazán felmérni az ellenfelek erejét, és a mezőnyben az alapján elhelyezni a magyar csapatot. Az elv hasonló, mint az elmúlt esztendőkben: lépésről lépésre szeretnének haladni a mieink, hogy aztán a végén megint odaérjenek egy nagy siker kapujába. Amatőr futball lévén a helyzetet nehezíti, hogy jó néhány futballista egyéb elfoglaltság miatt nem tudja vállalni az utazást, de a magyar csapat így is elég erős lehet, hogy elérje céljait.

A magyar válogatott kerete
Kapusok:
Sikur Lajos, Tajti Bence.
Mezőnyjátékosok:
Sós Márkó, Rajz Miklós, Horváth Zsolt, Sowunmi Thomas, Nagy Attila, Béres Ferenc, Szabó Zsolt, Cseri Gergő, Kiprich Dániel, Roni Ribeiro da Silva, Rábold Richárd, Soltész István, Bánfalvi Balázs

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Augusztus 12., 17 óra: Magyarország–Azerbajdzsán
Augusztus 14., 16 óra: Magyarország–Törökország
Augusztus 15., 18 óra: Magyarország–Szerbia
Augusztus 16., 20 óra: Magyarország–Csehország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik