Válogatott: „Kitettük a szívünket-lelkünket, megkönnyebbültünk”

Vágólapra másolva!
2017.09.01. 07:20
Az Andorrától elszenvedett 1–0-s vereség után sem hagyták magukra a szurkolók a labdarúgó-válogatottat, sőt, a telt házas, lettek elleni vb-selejtezőn végig buzdították a csapatot. A játékosok is azt tartották a legfontosabbnak, hogy visszanyerjék a szurkolók bizalmát, és úgy érzik, a 3–1-re megnyert meccsen a címeres mezhez méltó teljesítményt nyújtottak. A mérkőzés után Nagy Ádám, Szalai Ádám, Böde Dániel, Pátkai Máté és Varga Roland állt az NSO Tv kamerája elé.     
Nagy Ádám az egész csapat nevében beszélt: megkönnyebbültek, hogy uralták a játékot, és úgy érzi, mindenki kitette a szívét-lelkét a pályára, hogy az Andorrától elszenvedett vereség után visszaszerezzék a szurkolók szeretetét.
Nagy Ádám az egész csapat nevében beszélt: megkönnyebbültek, hogy uralták a játékot, és úgy érzi, mindenki kitette a szívét-lelkét a pályára, hogy az Andorrától elszenvedett vereség után visszaszerezzék a szurkolók szeretetét.

Szalai Ádám szerint nagyon fontos volt, hogy olyan meccset játsszanak a lettek ellen, amellyel egyrészt szórakoztatják a közönséget, másrészt önbizalmat meríthetnek a portugálok elleni összecsapásra. Szalai hosszabb nyilatkozatát, melyben a sérülését is érinti, itt olvashatja!

A válogatottba három év után visszatérő Pátkai Mátét meglepte, hogy az Andorrától elszenvedett vereség után a lettek elleni, hazai vb-selejtezőn ekkora támogatást kaptak. De úgy véli, a simának mondható, 3–1-es győzelem a szüntelen buzdításnak is köszönhető. Természetesen a mérkőzésen bizonyítani akart, hogy a válogatottban a helye, de saját teljesítményét önkritikusan értékelte.

Böde Dániel úgy véli, jól játszott a lettek elleni vb-selejtezőn, amiatt azonban bosszankodik, hogy nem lőtt gólt. A portugálokat ugyanolyan ellenfélnek tartja, mint a letteket vagy a feröerieket, elmondta, Cristiano Ronaldóék ellen masszívan kell védekezni és a kontrákra építeni.

Varga Roland szerint még ha nehéz is volt túltenni magukat az Andorrától elszenvedett vereségen, a lettek elleni hazai vb-selejtező jó alkalom volt arra, hogy feledtessék ezt a kudarcot a szurkolókkal. Úgy érzi, a válogatott élt a lehetőséggel. Saját teljesítményével is elégedett volt, hiszen mint elmondta, jól ment neki a játék, gólpasszt is adott, de fontosabb, hogy nyert a csapat.

VB-SELEJTEZŐ

EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT
, 7. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–LETTORSZÁG 3–1 (2–1)
Budapest,Groupama Aréna,20 000néző.Vezette:Aranovszkij (ukrán)
MAGYARORSZÁG:Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Nagy Á., Pátkai – Varga R. (Lovrencsics G., 86.), Stieber Z. (Elek Á., 74.), Dzsudzsák – Szalai Á. (Böde, 66.)Szövetségi kapitány:Bernd Storck
LETTORSZÁG:
Vanins – Freimanis, Kolesovs, Gorkss, Maksimenko, Solovjovs – Indrans, Vardanjans, Kazacoks (Visnakovs, 72.) – D. Ikaunieks (Rakels, 72.), Sabala (Gutkovskis, 86.).Szövetségi kapitány:Aleksandrs Starkovs
Gólszerző:Kádár (6.), Szalai Á. (26.), Solovjovs (68. – öngól), ill. Freimanis (40.)

A CSOPORT TOVÁBBI EREDMÉNYEI
Svájc–Andorra 3–0(Seferovic 43., 63., Lichtsteiner 67.)
Portugália–Feröer 5–1(C. Ronaldo 3., 29., 64. – a másodikat 11-esből, W. Carvalho 58., N. Oliveira 84., ill. Baldvinsson 38.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 7 7 15–3 +12 21
2. Portugália 7 6 1 27–4 +23 18
3. MAGYARORSZÁG 7 3 1 3 11–8 +3 10
4. Feröer 7 1 2 4 3–15 –12 5
5. Andorra 7 1 1 5 2–16 –14 4
6. Lettország 7 1 6 3–15 –12 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik