Válogatott: Fontos ez a győzelem a magyar futballnak; Szalai kidőlt – Storck

Vágólapra másolva!
2017.08.31. 23:04
null
A válogatott újra győzelem után vonulhatott a közönség elé (Fotó: Török Attila)
A magyar válogatott 3–1-es győzelmet aratott Lettország felett a csütörtök esti világbajnoki selejtezőn. A meccs után Bernd Storck értékelt.


„Gratulálok a játékosoknak, nagy nyomás volt rajtunk, elejétől fogva – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány az M4 Sportnak. – Kettő nulla után is próbáltunk gólt szerezni. A második félidőben is folytattuk ezt, de aztán hagytuk, hogy kihozzanak a ritmusból. Ezután megint megtaláltuk a játékot. Minden egyes gólt megérdemeltek a játékosok. Fontos volt ez a győzelem a magyar futball, a szurkolók számára, továbbra is így szeretnénk játszani. A portugálok ellen nehéz lesz, ők a favoritok, de erős ellenfél lesz a magyar együttes. Szalai Ádám sérülése rosszul néz ki, nem tud játszani vasárnap.”

„Dicséret illeti a játékosokat. Nagy nyomás volt a csapaton és rajtam, de a játékosok igyekeztek bizonyítani – ezt már a találkozó utáni sajtótájékoztatón mondta Bernd Storck. – Jól kezdtünk, voltak helyzeteink, aztán rögzített szituációkból sikerült előnybe kerülnünk. Sajnos Korhut hibájából kizökkentettek minket, de a szünetben két-három góllal is vezethettünk volna. Összességében jól játszott a csapat, a játékosok megvalósították, amit elterveztünk.”

„Nem éreztem, hogy szorosabb is lehetett volna a mérkőzés. Persze a lettek előtt voltak lehetőségek, de jól megoldottuk a védekezést, és mi szereztünk több gólt.”

„Portugália ellen is saját játékunkra készülünk, szeretnénk meglepni. A portugáloknak muszáj nyernünk ellenünk, nekünk viszont nincs veszítenivalónk, bátran játszhatunk. Tudtuk, hogy a lettek öt védővel játszanak, ezért döntöttünk a Nagy, Pátkai, Stieber hármas mellett a középpályán. Meglátjuk, a portugálok ellen lesz-e változás, de a lettek ellen jól teljesítettek.”

„Nem szeretnék megfeledkezni a fiatalokról, az Andorrában pályára lépő újoncok még nem álltak készen. A legjobbjainkra akarjuk építeni a csapatot, de lehet, három év múlva, koruknál fogva már nem tudnak így teljesíteni nemzetközi szinten. Láthattuk, a szurkolók minden szép megmozdulásnak örültek, ezt az utat folytatjuk. Sok fiatalunk kapott már lehetőséget, Nagy Dominik, Nagy Ádám, Balogh Norbert, Sallai Roland. Meg kell szokniuk a közeget, tanulniuk kell. Senki se ítélje el őket, amiért velük nem nyert a válogatott. A jövőben is számítunk a fiatalokra” – tette hozzá a magyar kapitány.

„A végeredmény nem jó, de elégedett vagyok csapatom játékával – így Aleksandrs Starkovs, a lettek szövetségi kapitánya. – Örülök, hogy igyekeztünk támadni. Gratulálok a magyar csapatnak és edzőjének.”

„Borítékolható volt, hogy a magyarok gyors, technikás játékra készülnek. Érezhető volt, hogy a szurkolók támogatása kedvező a számukra. Dzsudzsák és Nagy kitűnő játékosok, nehéz ellenük futballozni. Igaz, kihagytunk három nagy lehetőséget. A magyar válogatott jelenlegi formája nem kiemelkedő, de ettől még erős csapat” – válaszolta a lett kapitány a Nemzeti Sport kérdésére.

„Törvényszerűnek tartom az eredményt, annak ellenére, hogy két helyzetünk is volt a második félidő elején. Tisztesen helytálltunk, annak ellenére, hogy sok új játékosunk volt ma pályán” – felelte Starkovs az NSO kérdésére.

„Nem volt tudatos, hogy a második játékrészben keményebben játszottunk. A magyarok kicsit elfáradtak, ezt pedig kihasználtuk. A hajrában ismét a magyarok diktálták az iramot” – zárta mondandóját a vendégcsapat szakvezetője.

VB-SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA

B-CSOPORT
, 7. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–LETTORSZÁG 3–1 (2–1)
Budapest, Groupama Aréna, 20 000 néző. Vezette: Aranovszkij (ukrán)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Nagy Á., Pátkai – Varga R. (Lovrencsics G., 86.), Stieber Z. (Elek Á., 74.), Dzsudzsák – Szalai Á. (Böde, 66.) Szövetségi kapitány: Bernd Storck
LETTORSZÁG:
Vanins – Freimanis, Kolesovs, Gorkss, Maksimenko, Solovjovs – Indrans, Vardanjans, Kazacoks (Visnakovs, 72.) – D. Ikaunieks (Rakels, 72.), Sabala (Gutkovskis, 86.). Szövetségi kapitány: Aleksandrs Starkovs
Gólszerző: Kádár (6.), Szalai Á. (26.), Solovjovs (68. – öngól), ill. Freimanis (40.)

A CSOPORT TOVÁBBI EREDMÉNYEI
Svájc–Andorra 3–0 (Seferovic 43., 63., Lichtsteiner 67.)
Portugália–Feröer 5–1 (C. Ronaldo 3., 29., 64. – a másodikat 11-esből, W. Carvalho 58., N. Oliveira 84., ill. Baldvinsson 38.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 7 7 15–3 +12 21
2. Portugália 7 6 1 27–4 +23 18
3. MAGYARORSZÁG 7 3 1 3 11–8 +3 10
4. Feröer 7 1 2 4 3–15 –12 5
5. Andorra 7 1 1 5 2–16 –14 4
6. Lettország 7 1 6 3–15 –12 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik