C. Ronaldo megállíthatatlan volt, a portugálok ötöt vágtak

Vágólapra másolva!
2017.08.31. 20:35
null
Cristiano Ronaldo látványos mozdulattal szerezte meg első gólját (Fotó: AFP)
A portugál labdarúgó-válogatott a mesterhármast szerző csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo vezérletével hazai pályán 5–1-re legyőzte Feröert a 2018-as világbajnoki selejtezősorozat európai zónájának B-csoportjában. Svájc 3–0-ra megverte Andorrát, így hét forduló után is százszázalékos.

VB-SELEJTEZŐK
EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT, 7. FORDULÓ
Portugália–Feröer 5–1 (C. Ronaldo 3., 29., 64. – a másodikat 11-esből, W. Carvalho 58., N. Oliveira 84., ill. Baldvinsson 38.)
Svájc–Andorra 3–0 (Seferovic 43., 63., Lichtsteiner 67.)
MAGYARORSZÁG–Lettország 3–1 (Kádár 6., Szalai Á. 26., Solovjovs 68. – öngól, ill. Freimanis 40.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A portugálok számára jobban nem is kezdődhetett volna.

Három perc sem telt el a Portugália–Feröer meccsből, a hazaiak máris megszerezték a vezetést: a klubmeccsekről eltiltott Cristiano Ronaldo Bernardo Silva jobb oldali beadása után pazar mozdulattal, félfordulatból a hálóba küldte a labdát (1–0) – a feröerieknek azonnal bevillanhatott a két csapat októberi meccse, amelyen az Eb-címvédő a 12. percben szerezte meg az első gólját, majd további ötöt hintett.

A folytatásban az éledező vendégek előtt is adódott lehetőség, a másik oldalon pedig a feröeri mérkőzésen mesterhármasig jutó André Silva, majd Ronaldo fejese után is csak centik hiányoztak az újabb portugál gólhoz. Mégis megérkezett az újabb hazai találat, igaz, nem fejjel, hanem lábbal: Joao Mariót buktatták a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt tizenegyes nyomán pedig Cristiano Ronaldo védhetetlenül vágta a bal felső sarokba a labdát. 2–0

Aztán szinte a semmiből, a 38. percben szépítettek a szigetlakók: Jonas Naes óriási jobb oldali bedobása után José Fonte csak megcsúsztatni tudta a labdát, amely a lendületből érkező Rógvi Baldvinssonnak pont jól jött, és a feröeri 11 méterről, kapásból, jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. 2–1

A fordulás után nem folytatódott a feröeri mese, ismét a portugálok szereztek gólt. André Silva ziccerben még hibázott, majd Ronaldo ezúttal kiosztott egy gólpasszt: az 58. percben William Carvalho fejére ívelte a labdát, a középpályás pedig a kapufa segítségével a hálóba juttatta azt. 3–1

Aztán Carvalho visszaadta a kölcsönt, pontos kiugratása után Cristiano Ronaldo húzott meg egy pazar cselt, majd közelről megszerezte a harmadik gólját (4–1) – a selejtezősorozatban ez volt a Real Madrid klasszisának a 14. találata (ezzel már egyedül vezeti a góllövőlistát), összesen pedig már a 78. találatát jegyezte a portugál nemzeti csapatban (144. meccsén), amivel holtversenyben az örökranglista ötödik helyén áll, maga mögé utasítva többek között Pelét is (92/77-es gól/meccs mutatója van a legendás brazilnak).

A hajrában Ronaldo még kiosztott egy „fél” gólpasszt, jobb oldali beadása után egy védőről a néhány perccel korábban beálló Nélson Oliveira elé pattant a labda, és a csereember nem hibázott közelről. 5–1

A portugálok számára jobban nem is végződhetett volna. Folytatás vasárnap, Ronaldóek 20.45-től a mieink ellen lépnek pályára a Groupama Arénában.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

SVÁJC–ANDORRA

Rendkívül rossz időjárási körülmények között, elképesztő esőben vívott meg Svájc Andorrával. Sankt Gallenben kétszer is takarítószünetet kellett tartani, de ez nem zavarta meg a hazaiakat, akik a nehezebb első félidő után a másodikban szép gólokat szereztek (3–0), és továbbra is pontveszteség nélkül vezetik a B-csoportot.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 7 7 15–3 +12 21
2. Portugália 7 6 1 27–4 +23 18
3. MAGYARORSZÁG 7 3 1 3 11–8 +3 10
4. Feröer 7 1 2 4 3–15 –12 5
5. Andorra 7 1 1 5 2–16 –14 4
6. Lettország 7 1 6 3–15 –12 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik