Válogatott: Van miben fejlődni, de le a kalappal a fiúk előtt! – Szalai

Vágólapra másolva!
2017.09.01. 08:33
A Magyarország–Lettország (3–1) vb-selejtező után a mieink második gólját szerző Szalai Ádám hosszasan értékelte a találkozót, a pozitívumokról és a hiányosságokról egyaránt szót ejtett.

„Le a kalappal a fiúk előtt! Attól függetlenül, hogy nem szabad túlértékelni a mérkőzést. A második félidőben voltak kisebb kihagyások a letámadásokban, labda nélküli játékban, de mindenképp pozitív volt az, ahogy ezt a mérkőzést elkezdtük, ahogy a visszatámadások mentek, ahogy uraltuk a játékot, ahogy jobbra és balra is játszottunk és fárasztottuk az ellenfelet. Van miben fejlődni, a magyar válogatottnál sajnos ez még hosszú ideig így lesz, de tényleg jó mérkőzés volt sok pozitívummal. Jókor jött a vezetés, az a csapat tud korán vezetést szerezni, amely ezért tesz is. Több szabadrúgást, szögletet harcoltunk ki, nyomás alá helyeztük az ellenfelet” – összegezte a találkozót a lefújás után Szalai Ádám, aki a lettek ellen játszotta a 42. válogatott meccsét, és megszerezte a 14. gólját a nemzeti csapatban

A Hoffenheim csatára, a „mi volt ez a gólöröm?” (térden előrecsúszva mintha kimutatott volna a lelátóra) kérdésre csak annyit reagált, hogy kéri a következő kérdést, majd egy felvetés kapcsán a válogatott holtpontjáról beszélt, ami 2–1-nél következett.

Szalai Ádám gólja

„Sajnos a magyar csapatoknál ez még benne van, hogy kilencven percig nem tudjuk ugyanazt a labda elleni játékot csinálni, nem tudjuk folyamatosan nyomás alá helyezni az ellenfelet. Az első félidőben ez jól ment, utána visszaesett, de egy magyar válogatottnál mindig is lesz miben fejlődni. Ettől függetlenül pozitív volt, ahogy a csapat hozzáállt ehhez a mérkőzéshez.”

Szalai a portugálok elleni vasárnapi meccsre is kitért.

„Valószínűleg ők fogják uralni a játékot, ugye, nem kell bemutatni a portugál csapatot. Ettől függetlenül jó kis taktikával, ugyanezzel a beállítottsággal kell játszani, mert függetlenül attól, kivel játszunk, ugyanezt a bátor játékot kell nyújtani mind labdával, mind labda elleni játékban.”

Szalai a sérülésével a kapcsolatban – ami miatt le is kellett cserélni – azt mondta, nem tud részletekkel szolgálni, meg kell várni a pénteki vizsgálatok eredményét, mindenesetre Bernd Storck szövetségi kapitány úgy fogalmazott a meccs után, hogy a csatárnak várhatóan ki kell hagynia a portugálok elleni találkozót.

Szalai Ádám az NSO Tv kamerája előtt a szurkolókról is beszélt

VB-SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA

B-CSOPORT
, 7. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–LETTORSZÁG 3–1 (2–1)
Budapest, Groupama Aréna, 20 000 néző. Vezette: Aranovszkij (ukrán)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Nagy Á., Pátkai – Varga R. (Lovrencsics G., 86.), Stieber Z. (Elek Á., 74.), Dzsudzsák – Szalai Á. (Böde, 66.) Szövetségi kapitány: Bernd Storck
LETTORSZÁG:
Vanins – Freimanis, Kolesovs, Gorkss, Maksimenko, Solovjovs – Indrans, Vardanjans, Kazacoks (Visnakovs, 72.) – D. Ikaunieks (Rakels, 72.), Sabala (Gutkovskis, 86.). Szövetségi kapitány: Aleksandrs Starkovs
Gólszerző: Kádár (6.), Szalai Á. (26.), Solovjovs (68. – öngól), ill. Freimanis (40.)

A CSOPORT TOVÁBBI EREDMÉNYEI
Svájc–Andorra 3–0 (Seferovic 43., 63., Lichtsteiner 67.)
Portugália–Feröer 5–1 (C. Ronaldo 3., 29., 64. – a másodikat 11-esből, W. Carvalho 58., N. Oliveira 84., ill. Baldvinsson 38.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 7 7 15–3 +12 21
2. Portugália 7 6 1 27–4 +23 18
3. MAGYARORSZÁG 7 3 1 3 11–8 +3 10
4. Feröer 7 1 2 4 3–15 –12 5
5. Andorra 7 1 1 5 2–16 –14 4
6. Lettország 7 1 6 3–15 –12 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik