Légiósok: Szalai Ádám lemondta a válogatottságot!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 15:13
null
Szalai lemondta a válogatottságot (Fotó: NS-archív)<br />
Szalai Ádám lemondta a válogatottságot! A Hoffenheim magyar támadója közleményben jelezte, Pintér Attila irányítása alatt nem szerepel majd a nemzeti csapatban. Alább változtatás nélkül olvashatják Szalai közleményét, amelyet a hivatalos Facebook-oldalán tett közzé.

„Kedves Szurkolók!

Az elmúlt hónapok eseményei és történései hatására nehéz döntésre jutottam. A 2013-ban tett nyilatkozatommal kapcsolatban a véleményem nem változott, így annak minden következményét viselem most és a jövőben is. A változatlan körülmények nem teszik lehetővé, hogy az Európa-bajnoki selejtező soron következő mérkőzésein a legjobb teljesítményt nyújtsam, így még a selejtező rajtja előtt hoztam meg döntésemet, amely szerint a jelenlegi szövetségi kapitány vezetése alatt nem kívánok a magyar válogatott rendelkezésére állni.

SZAVAZÁS

Ön kit tart hibásnak azért, hogy idáig fajult a Szalai–Pintér-konfliktus?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ha a körülmények a jövőben változnak, és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek szüksége lesz az eddigi karrierem során szerzett tapasztalatokra, természetesen a csapat rendelkezésére állok, és segíteni fogom.

Ezzel a válogatottbeli spekulációkat és a szereplésemet firtató kérdéseket lezártnak tekintem. Szeretnék a jövőben tiszta fejjel a karrieremre koncentrálni.

Döntésem végleges, válogatottbeli csapattársaimnak sok sikert kívánok a selejtezőben!

Üdvözlettel: Szalai Ádám”

SZALAI ÁDÁM AZT ÍGÉRTE, A NEMZETI SPORTNAK NYILATKOZIK MA DÖNTÉSÉNEK HÁTTERÉRŐL, AMELYET LAPUNK PÉNTEKI SZÁMÁBAN OLVASHAT MAJD.

ISMERŐS SZITUÁCIÓ

Majdnem pontosan négy éve történt, hogy Huszti Szabolcs előbb azt kérte Egervári Sándor szövetségi kapitánytól, hogy ne számítson rá a válogatottnál, majd nyílt levélben írta le a véleményét a nemzeti csapatnál tapasztaltakról.

A Huszti előtti nagy port felverő ügyben Gera Zoltán 2009. október 14-én jelentette be, hogy belátható időn belül nem kíván pályára lépni a nemzeti csapatban, miután összekülönbözött Erwin Koemannal, aki elvette tőle a csapatkapitányi karszalagot. Gerát később Egervári hívta vissza a nemzeti csapatba – ez volt az előző szövetségi kapitány egyik legelső döntése. Koeman előtt, Várhidi Péter kapitánysága alatt szintén Huszti mondta vissza a szereplést a nemzeti csapatban.

SZALAI VS. PINTÉR

A szakvezető és a középcsatár szembenállása azt követően éleződött ki, hogy Szalai Ádám a Hollandia ellen elbukott vb-selejtező után éles kritikával illette a magyar labdarúgásban tapasztalható folyamatokat. Az akkor a Győri ETO vezetőedzőjeként dolgozó Pintér Attila kikelt Szalai és állításai ellen, feltéve a kérdést: hiteles személy-e a kritikához a Németországban légióskodó csatár?

„Úgy véleményt mondani a magyar edzőkről, hogy nem ismeri őket, nem tudja, miként dolgoznak, felelőtlenség. Én mindenesetre kikérem magamnak. Meglepődve hallottam egy másik, ugyancsak külföldön nevelkedett, manapság azonban itthon játszó fiatal játékos szakmáról tett nyilatkozatát is. Ha külföldön olyan jó szakmai képzést kapott fiatalon, és olyan jó labdarúgó lett, miért tért vissza az általa olyannyira lebecsült magyar futballba?” – mondta ekkor Pintér.

Pintér szövetségi kapitányi kinevezése így nem sok jót jelentett Szalainak: a két főszereplő igen hűvös, „urazós” nyilatkozatokat tett, „tárgyaltak” is egymással. Szalai Pintér kapitánysága alatt egyszer sem lépett pályára a nemzeti csapatban, legutóbb 2013. október 15-én, Andorra ellen szerepelt a válogatottban. Az Észak-Írország elleni Eb-selejtezőre készülő keretbe meghívót sem kapott, annak ellenére, hogy ő a két megmaradt topligás magyar légiós egyike.

PINTÉR NYILATKOZATBAN VÁLASZOLT

„Csak a tisztánlátás végett nyilatkozom a témáról: Ádám olyan meghívást akar visszautasítani, amit nem is kapott meg, hiszen most vasárnap, Észak-Írország ellen más játékosokat hívtam meg az ő posztjára. Nem kizárt, hogy a jövőben számoltunk volna vele, de a döntését tudomásul vesszük, karrierépítéséhez sok sikert kívánunk” – fogalmazott a szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

A válogatott csütörtök délelőtt regeneráló foglalkozáson vett részt, a szakmai stáb tagjai pedig a felcsúti Pancho Arénában nézték meg a Magyarország–Spanyolország U21-es mérkőzést. A mérkőzés alatt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a Nemzeti Sport és az NSO Tv kérésére sajtósán keresztül formált véleményt a Szalai-ügyről.

„Az MLSZ vezetése szövetségi kapitányt választ, nem válogatott keretet vagy kezdőcsapatot. Ehhez az elvhez tartjuk magunkat és elfogadjuk a kapitány válogatási elveit. Ez Szalai Ádám esetében is így volt”– tudatta a szövetség elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik