Válogatott: Pintér nyilatkozatban felelt Szalai Ádámnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 19:41
null
Pintér Attila amondó, Szalai Ádám olyan meghívást utasít vissza, amelyet nem is kapott meg (Fotó: NS-archív)
Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott az MLSZ hivatalos honlapján nyilatkozatban reagált Szalai Ádám nyilatkozatára. Szalai saját hivatalos Facebook-oldalán csütörtök délután jelentette be: nem vállalja a válogatottságot, amíg Pintér Attila a nemzeti csapat szakvezetője. Az alábbiakban tartalmi változtatás nélkül közöljük Pintér Attila nyilatkozatát.

SZAVAZÁS

Ön kit tart hibásnak azért, hogy idáig fajult a Szalai–Pintér-konfliktus?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Csak a tisztánlátás végett nyilatkozom a témáról: Ádám olyan meghívást akar visszautasítani, amit nem is kapott meg, hiszen most vasárnap, Észak-Írország ellen más játékosokat hívtam meg az ő posztjára. Nem kizárt, hogy a jövőben számoltunk volna vele, de a döntését tudomásul vesszük, karrierépítéséhez sok sikert kívánunk” – fogalmazott a szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

A válogatott csütörtök délelőtt regeneráló foglalkozáson vett részt, a szakmai stáb tagjai pedig a felcsúti Pancho Arénában nézték meg a Magyarország–Spanyolország U21-es mérkőzést. A mérkőzés alatt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a Nemzeti Sport és az NSO Tv kérésére sajtósán keresztül formált véleményt a Szalai-ügyről.

„Az MLSZ vezetése szövetségi kapitányt választ, nem válogatott keretet vagy kezdőcsapatot. Ehhez az elvhez tartjuk magunkat és elfogadjuk a kapitány válogatási elveit. Ez Szalai Ádám esetében is így volt”– tudatta a szövetség elnöke.

Szalai Ádám csütörtök délután hivatalos Facebook-oldalán közleményben tudatta, hogy amíg Pintér Attila a szövetségi kapitány, nem vállalja a szereplést a nemzeti csapatban.

„A változatlan körülmények nem teszik lehetővé, hogy az Európa-bajnoki selejtező soron következő mérkőzésein a legjobb teljesítményt nyújtsam, így még a selejtező rajtja előtt hoztam meg döntésemet, amely szerint a jelenlegi szövetségi kapitány vezetése alatt nem kívánok a magyar válogatott rendelkezésére állni” – írta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik