Futsal: az elnök nem tud róla, hogy Dróth lemondta a válogatottságot, de megértené

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.29. 15:32
null
Az MLSZ nem tud róla, hogy Dróth Zoltán lemondta volna a válogatottságot (Fotó: facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg)
Kozma Mihály, a Magyar Labdarúgó-szövetség futsalbizottságának elnöke néhány nappal ezelőtti hírünkre – mely szerint a kazah Kajrat Almati futsalgárdájában légióskodó Dróth Zoltán lemondta a válogatottságot – reagálva elmondta, a játékos elhatározásáról nem tud, Dróth nem tájékoztatta az MLSZ-t arról, hogy valóban otthagyná a nemzeti csapatot. Ha viszont mégis így lenne, megértené a döntést.

 

A sportág egyik honi „húzóneve”, Dróth Zoltán legutóbb szeptember 26-án lépett pályára a nemzeti csapatban, amelynek a Lengyelország elleni pótselejtezőn nem sikerült kiharcolnia az Európa-bajnoki szereplés jogát.

Honlapunk saját információira hivatkozva beszámolt arról, hogy az egyik legjobb magyar futsalos ezután nem kíván szerepelni a válogatottban.

„Zoli nem informált erről senkit, illetve a szövetségi kapitány semmiféle hivatalos értesítést nem kapott a futballistától. Természetesen nem örülnénk neki, ha így történne” – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Kozma Mihály.

Viszont az elnök viszont úgy vélekedett, hogy emberileg megértené a magyar futsalos döntését.

„Annak tudatában, hogy a futsalválogatottnak nem lesz a közeljövőben tétmérkőzése, megérteném és elfogadnám Zoli döntését, hiszen tisztában vagyok vele, mekkora megterhelés lenne a Kazahsztán és Magyarország közötti utazgatás. Ha ezek után azt mondaná, hogy egy-egy összecsapás miatt ezt nem szeretné bevállalni, s emiatt egy ideig nem szeretne ott lenni a válogatottban, megérteném.”

Az NSO természetesen megkereste a játékost, aki egyelőre nem kívánt nyilatkozni a témában – Dróth Zoltán megjegyezte, később ad tájékoztatást az ügyben.

Dróth 2016-ban szerződött a Rába ETO-tól a kétszeres UEFA Futsal Cup-győztes Kajrat Almatihoz. A 29 esztendős játékos 2017 májusában két évvel meghosszabbította a szerződését a kazah együttessel.

A Kajrat Almati a 2016–2017-es UEFA Futsal Cup-sorozatban a harmadik helyen végzett, emellett megnyerte a kazah bajnokságot, valamint a kupát, a jelenleg is zajló szezonban azonban nem sikerült bejutnia a legrangosabb európai kupa négyes döntőjébe (amelyben a Rába ETO első magyar csapatként ott lesz).

A Kazah Kupában viszont sikerült a címvédés a Kajratnak: a néhány hete megrendezett fináléban Dróth góllal járult hozzá csapata 4–0-s győzelméhez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik