FFT: jótékonysági meccsből világbotrány Magyarországon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.29. 15:57
A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. A döglött ügyek szakértője, Veszprémi Linda ezúttal bizonyítja, hogy Magyarországon még egy jótékonysági meccsből is kerekedhet világbotrány.

Amikor 1957 elején Puskás Ferencnek külföldön kellett maradnia – akkor úgy tűnt, mindörökre, amelyből végül 24 év lett –, mert a Honvéd engedély nélküli nyugat-európai és dél-amerikai túrája után eltiltással fenyegették, sőt dezertálással vádolták, azt hihettük, hogy Magyarország már nem bánhat mostohábban leghíresebb szülöttével. Egészen 2005 augusztusáig...

Mert a több mint tizenkét esztendővel ezelőtti Real Madrid–Puskás Ferenc-válogatott jótékonysági mérkőzés pénzügyi hercehurcájára a legfinomabb szó is az, hogy: méltatlan.

Kezdjük ott, hogy Puskás Ferenc – aki akkor már öt éve állt napi 24 órás gyógy­kezelés alatt a Kútvölgyi úti kórházban az Alzheimer-kórhoz hasonló idegrendszeri betegsége miatt – sohasem szorult rá arra, hogy adományokat gyűjtsenek neki, és soha nem is kért ilyet.

És mi minden áll még az ügy hátterében és a Real-aktában? Kiderül az FFT visszatekintéséből!

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik