Szélesi Zoltán kihirdette első U21-es keretét

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.13. 11:43
Szélesi Zoltán keretet hirdetett Moldávia és Kazahsztán ellen (Fotó: mlsz.hu)
Szélesi Zoltán szövetségi edző kihirdette első keretét a magyar U21-es labdarúgó-válogatott két márciusi mérkőzésére. A mieink előbb a moldovaiak ellen lépnek pláyára felkészülési mérkőzésen a Bozsik Arénában, majd idegenbeli Eb-selejtezőn a kazahokkal játszanak.

Miután Gera Zoltán a Vasas vezetőedzője lett, az U21-es válogatott élén Szélesi Zoltán vette át a helyét. Az új szövetségi edző munkába állása után ki is hirdette első keretét. A magyarok előbb március 21-én a moldovaiakat fogadják a Bozsik Arénában felkészülési mérkőzésen, majd öt nappal később Almatyban lép pályára az Eb-selejtezőn a házigazda kazahok ellen.

A magyarok 2023 őszén 2–0-ra legyőzték a kazahokat, akik jelenleg négy mérkőzés után három ponttal állnak a csoport ötödik helyén.

Az első összetartás előtt természetesen meghallgattam Gera Zoltán és a stábom tagjainak véleményét a szóba jöhető játékosokról, beszéltem Marco Rossival is, ugyanakkor személyes tapasztalataimra is támaszkodhattam a keret kialakításakor, hiszen az elmúlt fél évben folyamatosan figyeltem a válogatott szereplését. Bár a korosztály több kulcsjátékosa az A-válogatottba kapott meghívót, úgy érzem, összességében jó keretet sikerült összeállítani. A moldovaiak elleni felkészülési mérkőzésen és a kazahsztáni Európa-bajnoki selejtezőn is stabilan védekező, ugyanakkor győzelemre törő, karakteres játékot mutató csapatot szeretnék a pályán látni. Kazahsztánban az időeltolódás miatti átállás és a szélsőséges időjárás okozhat nehézséget, ezért bővebb kerettel utazunk ki, de bízom benne, hogy a körülmények nem lesznek hatással a csapat játékára, és jó eredménnyel térünk haza a selejtezőről” – nyilatkozta Szélesi Zoltán szövetségi edző az MLSZ honlapján.

A kimaradók között van Lisztes Krisztián, aki sérüléssel bajlódik. Ellenben Baráth Péter Lengyelországból utazik haza, ám eltiltás miatt nem léphet pályára Kazahsztánban, így a moldovaiak elleni mérkőzést követően elhagyja az edzőtábort. A magyar keretben összesen hat légiós kapott helyet.

A MAGYAR U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Hegyi Krisztián (Den Bosch – Hollandia), Pécsi Ármin (Puskás Akadémia), Tóth Balázs (Kazincbarcika), Dala Martin (Nyíregyháza)
Védők: Ilynbor Patrick (Kecskeméti TE), Baranyai Nimród (DVSC), Yaakobishvili Antal (Girona –Spanyolország), Vas Gábor (Paks), Csinger Márk (DAC – Szlovákia), Szabó Alex (Bp. Honvéd)      
Középpályások: Kovács Mátyás (MTK Budapest), Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd), Kata Mihály (MTK Budapest), Horváth Artúr (MTK Budapest), Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd), Komáromi György (Puskás Akadémia), Katona Bálint (Ferencváros), Bényei Ágoston (DVTK), Vitális Milán (DAC – Szlovákia), Baráth Péter (Raków – Lengyelország), Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Támadók: Gruber Zsombor (ZTE FC), Molnár Rajmund (MTK Budapest), Németh András (Hamburger SV – Németország), Tóth Milán (Vasas)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik