Válogatott: Szoboszlai Dominik klasszis módon játszik – Gera Zoltán

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.11.22. 10:11
Nem sikerült visszavágni a skótoknak az U21-es Eb-selejtező első játéknapján elszenvedett vereségért. Hiába voltak meg a magyar csapat helyzetei, végül még Hegyi Krisztiánnak kellett védenie egy tizenegyest, hogy 0–0 legyen a végeredmény.  A mérkőzés után Gera Zoltán és Kata Mihály értékelt, mindkettőjükkel beszélgettünk a válogatott Eb-re való kijutásáról is. 

„Nagyon csalódott lettem volna, ha ezt a mérkőzést elveszítjük, megvoltak a lehetőségeink, különösen az első félidőben. A második játékrész kiegyensúlyozottabb volt, de azt kell mondjam, jó teljesítményt nyújtottunk, csak a gól hiányzott a játékunkból. Annak tudatában, hogy a végén Hegyi Krisztián tizenegyest védett, azt kell mondjam, elégedettek lehetünk a döntetlennel” – értékelt Gera Zoltán a skótok elleni mérkőzés után.

Videónkban az első félidő végén történt tizenegyesgyanús szituációról is megkérdeztük, valamint beszélt a kényszerű csereként az 5. percben beálló, az U21-es válogatottban most debütáló védő, Yaakobishvili Antal remek teljesítményéről. Emellett szó esett az Európa-bajnokságra veretlenük kijutó válogatottunkról, s elmondta véleményét Szoboszlai Dominik játékáról is.

Kata Mihály a bolgárok elleni meccsen még Marco Rossi keretét erősítette, így felidézte, hogyan élte meg az Eb-re való kijutást az utolsó pillanatban esett góllal. Továbbá arról is kérdeztük, hogy szerinte el kell-e igazolnia az NB I-ből annak érdekében, hogy bekerüljön az Eb-keretbe.

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Magyarország–Skócia 0–0
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion,600néző.Vezette:Simuszik (fehérorosz)
Magyarország:Hegyi – Szabó Alex, Baráth P., Csinger (Yaakobishvili Antal, 5.) – Eördögh (Kovács Mátyás, 74.), Kata, Vitális, Benczenleitner – Horváth Krisztofer (Lisztes, 80.), Vancsa (Gruber, a szünetben), Kosznovszky (Bényei, 80.).Szövetségi edző:Gera Zoltán

Skócia:Slicker – Devine, Mullen, Bowat, R. Fraser – Barron, Leon King (Mebude, 67.), Neilson – L. Cameron, Doak, Bowie.Szövetségi edző:Scot Gemmil

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik